Een Tweede Computer Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Tweede Computer Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk
Een Tweede Computer Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk

Video: Een Tweede Computer Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk

Video: Een Tweede Computer Aansluiten Op Een Lokaal Netwerk
Video: How to Connect Two Computers and share files using LAN Cable on WINDOWS 10 2024, Mei
Anonim

Als je besluit om je eigen thuisnetwerk te maken, zijn er een paar regels om in gedachten te houden. Ze hebben betrekking op de configuratie van de netwerkkaarten van de aangesloten computers, die zorgen voor de juiste werking van deze apparaten.

Een tweede computer aansluiten op een lokaal netwerk
Een tweede computer aansluiten op een lokaal netwerk

Noodzakelijk

  • - netwerk kabel;
  • - LAN-kaart.

instructies:

Stap 1

Gewoonlijk wordt een lokaal thuisnetwerk bestaande uit twee computers gemaakt voor synchrone internettoegang voor beide pc's. Deze methode is vrij voordelig, omdat u hiermee geen tweede contract met de aanbieder aangaat. Selecteer een computer die directe toegang tot internet heeft. Een krachtigere pc wordt aanbevolen. Als de geselecteerde computer slechts één netwerkkaart heeft, koop dan een vergelijkbaar apparaat en sluit het aan.

Stap 2

Installeer de stuurprogramma's die nodig zijn om de netwerkadapter goed te laten werken. Sluit op deze kaart een netwerkkabel aan, waarvan het andere uiteinde wordt aangesloten op een andere computer. Open het Netwerkcentrum en ga naar het configureren van deze netwerkkaart. Selecteer het internetprotocol TCP / IPv4 en open de eigenschappen ervan.

Stap 3

Zoek het item "Gebruik het volgende IP-adres" en activeer het. Voer in het volgende veld de statische IP-waarde voor deze netwerkadapter in, bijvoorbeeld 182.182.182.1. Laat de rest van de velden in dit menu leeg. Sla de netwerkadapterparameters op.

Stap 4

Ga naar de tweede computer en open een vergelijkbaar instellingenmenu. Activeer de opties Gebruik het volgende IP-adres en Gebruik de volgende DNS-serveradressen. Vul de vereiste velden als volgt in: - IP-adres - 182.182.182.2 - Standaard gateway - 182.182.182.1 - Voorkeur DNS-server - 182.182.182.1 Klik op de knop "OK" om de instellingen van deze netwerkkaart op te slaan.

Stap 5

Ga naar de eerste computer en maak een verbinding met de server van de provider. Controleer of het werkt. Open de eigenschappen van de gemaakte verbinding en ga naar het tabblad "Toegang". Sta netwerkgebruikers toe deze internetverbinding te gebruiken door het vakje naast het betreffende item aan te vinken. Selecteer uw thuisnetwerk. Sla uw internetverbindingsinstellingen op.

Aanbevolen: