Wat Is Een Processorkern?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Processorkern?
Wat Is Een Processorkern?

Video: Wat Is Een Processorkern?

Video: Wat Is Een Processorkern?
Video: What is a Core i3, Core i5, or Core i7 as Fast As Possible 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een microprocessor moet u speciale aandacht besteden aan de kenmerken van de kernen. De compatibiliteit van de centrale processor met het moederbord en de snelheid van de computer hangen ervan af.

Dual-core pc-processor
Dual-core pc-processor

De kernel is het deel van de microprocessor dat een enkele stroom instructies uitvoert. Het is het belangrijkste onderdeel van de microprocessor en bepaalt de meeste parameters. Onder hen zijn het type socket, de frequentie van de interne datatransferbus (FSB), het werkfrequentiebereik van de processor.

Een socket is een socket voor het monteren van een processor.

Kernelkenmerken:

Er zijn drie hoofdkenmerken van de kern: spanning en warmteafvoer, technologisch proces, het volume van de interne cache van het eerste en tweede niveau.

De warmteafvoer van de kern beïnvloedt de verwarming van de processor tijdens bedrijf.

Cache is cachegeheugen. Het wordt gebruikt door de centrale processor om de toegangstijd tot het computergeheugen te versnellen. Het cachegeheugen in moderne computers heeft twee niveaus. Elke processor heeft zijn eigen L1-cache. Het is geïntegreerd in de processorkern. Als de processor twee cores heeft en het geheugen van het tweede niveau wordt onderling gedeeld, dan is het maar één processor. De processorkern kan alleen volledig functioneel zijn als deze zijn eigen cachegeheugen met twee niveaus heeft. In principe worden dergelijke processors gebruikt op krachtige servers en computers.

Dual core-processor

Voor de minimale configuratie is het voldoende om een dual-coreprocessor te hebben. Bovendien wordt het gebruikt in tablets, smartphones en mobiele computerapparatuur.

Voor het eerst werd de dual-core-chip in 2005 op grote schaal gebruikt. Het heette Pentium D. De chip werd voornamelijk gebruikt op servers zonder ingebed te zijn in een pc.

Een processor (centrale verwerkingseenheid) is een kristal op het oppervlak waarvan microscopisch kleine transistoren, weerstanden en geleiders zich bevinden. Ook op het diagram zijn gouden contacten afgezet, die in de behuizing en vervolgens in de chipset zijn gemonteerd.

Een chipset is een set microschakelingen die met elkaar in wisselwerking staan.

Het is dus mogelijk om je twee kristallen in de microschakeling voor te stellen, onderling verbonden en als één geheel werkend.

Het aantal andere kernen dan één is ontworpen om de taak te verdelen. Een gebruiker surft bijvoorbeeld op internetsites die overladen zijn met scripts. Wanneer de centrale microprocessor met twee kernen werkt, zullen de pagina's van de sites het RAM-geheugen niet zwaar belasten, aangezien de verwerking door elke kern parallel wordt uitgevoerd en het cachegeheugen wordt benaderd.

Aanbevolen: