Hoe De Tweede Processorkern In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Processorkern In Te Schakelen
Hoe De Tweede Processorkern In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweede Processorkern In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweede Processorkern In Te Schakelen
Video: Как проверить, сколько ядер у вашего процессора в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Sommige applicaties zijn alleen stabiel bij gebruik van één kern van de centrale processor. Na het uitschakelen van onnodige kernels kunnen er bepaalde problemen optreden bij het terugkeren naar de oorspronkelijke instellingen.

Hoe de tweede processorkern in te schakelen
Hoe de tweede processorkern in te schakelen

instructies:

Stap 1

Als u merkt dat de tweede kern van de geïnstalleerde CPU niet functioneert, onderzoek dan onmiddellijk de oorzaak van deze storing. Controleer eerst uw systeemopstartopties. Open het startmenu.

Stap 2

Selecteer Uitvoeren. Gebruik voor snelle toegang tot het opgegeven item de combinatie van de toetsen Win en R. Voer de opdracht msconfig in het actieve veld in en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Selecteer het tabblad "Download" aan de bovenkant van het werkvenster. Markeer het gewenste besturingssysteem met de linkerknop als u verschillende besturingssystemen gebruikt. Klik op de knop Meer opties.

Stap 4

Vink het vakje naast "Aantal processors" aan. Selecteer het nummer 2. Zorg ervoor dat u de selectievakjes Debug en PCI Lock uitschakelt. Klik op de knoppen Ok en Toepassen. Sluit het instellingenmenu en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Nadat het besturingssysteem is geladen, drukt u op de toetsen Ctrl, alt="Image" en Delete. Selecteer in het geopende menu het item "Apparaatbeheer". Open het tabblad Prestaties na het starten van het nieuwe menu.

Stap 6

Kijk naar het aantal cores dat wordt weergegeven in de kolom "CPU-gebruiksgeschiedenis". Zorg er nu voor dat u beide CPU-kernen gebruikt voor de programma's die u wilt gebruiken.

Stap 7

Open het tabblad Processen. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het gewenste programma. Selecteer Match instellen (Windows Seven). Wacht tot het venster met de titel "Process Matching" start.

Stap 8

Schakel het selectievakje "Alle processors" in of selecteer elke specifieke kern één voor één. Druk op de OK-knop en herhaal deze procedure voor andere belangrijke programma's.

Stap 9

Als de programma's na het opnieuw opstarten van de computer nog steeds niet alle kernels gebruiken, installeer dan het hulpprogramma CPU Control. Configureer met zijn hulp het werk van de centrale processor en stel regels in voor specifieke programma's.

Aanbevolen: