Hoe De Wifi-dekking Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Wifi-dekking Te Vergroten
Hoe De Wifi-dekking Te Vergroten

Video: Hoe De Wifi-dekking Te Vergroten

Video: Hoe De Wifi-dekking Te Vergroten
Video: KPN WiFi versterker aansluiten; SuperWifi o.b.v. mesh-netwerk: thuis een super WiFi dekking! 2024, April
Anonim

Houd bij het opzetten van een draadloos netwerk rekening met de grootte van het dekkingsgebied. Een laag signaalniveau heeft meestal een negatieve invloed op de snelheid van toegang tot internet of andere lokale bronnen.

Hoe de wifi-dekking te vergroten
Hoe de wifi-dekking te vergroten

Noodzakelijk

  • - Koperen kabel;
  • - metalen gordijn;
  • - systeemonderdeel.

instructies:

Stap 1

Veel wifi-routers hebben een afneembare antenne. Het doel is om een signaal naar andere apparaten te verzenden. Om het dekkingsgebied van het draadloze netwerk te vergroten, is het noodzakelijk om de standaardantenne te vervangen door een krachtigere analoog. Koop een apparaat met de juiste poort om verbinding te maken met de router. Zorg er vooraf voor dat de geselecteerde antenne compatibel is met de apparatuur die u gebruikt.

Stap 2

Sluit de nieuwe antenne aan door deze op de gewenste poort te schroeven. In het geval dat de router twee antennes tegelijk gebruikt, is het beter om beide elementen te vervangen. Het feit is dat ze meestal worden gebruikt om signalen op verschillende frequenties uit te zenden. Die. door één antenne te vervangen, kunt u het bereik van het 802.11g-signaal vergroten in plaats van n.

Stap 3

In plaats van nieuwe antennes kun je ook geïmproviseerde middelen gebruiken. Gebruik de wand van de behuizing van de systeemeenheid om een richtingssignaal van hoge kwaliteit te creëren. Verwijder de isolatie van de routerantenne. Soldeer er een koperdraad aan. Verbind het andere uiteinde met de blokmuur. Haal deze uiteraard eerst uit de hoes.

Stap 4

De verbinding moet worden gemaakt met de kleinere kant van de muur. Installeer het zo dat de andere kant in de richting van het Wi-Fi-signaalontvangstapparaat is. Als u besluit de muur van de behuizing terug te plaatsen, moet u eerst de antennekabel ervan loskoppelen.

Stap 5

Een andere manier om de signaaldekking te vergroten, is door de antenne van de router aan te sluiten op een metalen gordijn. In dit geval moet men niet hopen op een significante versterking van het richtingssignaal. Soms kunt u met deze methode de wifi-zone met 5-10 meter uitbreiden.

Aanbevolen: