Hoe Voer Je Een Systeemherstel Uit?

Inhoudsopgave:

Hoe Voer Je Een Systeemherstel Uit?
Hoe Voer Je Een Systeemherstel Uit?

Video: Hoe Voer Je Een Systeemherstel Uit?

Video: Hoe Voer Je Een Systeemherstel Uit?
Video: Windows Systeemherstel - Tips (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem is, voor al zijn gemak, vrij onbetrouwbaar en crasht vaak of faalt, en weigert op te starten. U kunt het besturingssysteem opnieuw installeren, maar u moet eerst proberen het te herstellen.

Hoe voer je een systeemherstel uit?
Hoe voer je een systeemherstel uit?

instructies:

Stap 1

Als het besturingssysteem opstart, probeer het dan te herstellen via de hersteloptie. Open: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" - "Systeemherstel". Houd er rekening mee dat u alleen een systeemherstel kunt uitvoeren als u eerder herstelpunten hebt gemaakt.

Stap 2

Controleer het item "Systeemherstel" in het venster dat wordt geopend (meestal is dit standaard geselecteerd), klik op "Volgende". De dagen waarop de herstelpunten zijn gemaakt, zijn in het donker gemarkeerd op de kalender. Selecteer het gewenste herstelpunt en klik nogmaals op Volgende. Het herstelproces zal beginnen en het systeem zal opnieuw opstarten. Na het opnieuw opstarten verschijnt er een bericht dat het systeem succesvol is hersteld.

Stap 3

Helaas is het niet altijd mogelijk om Windows op deze manier te herstellen. Dit geldt met name als u regelmatig programma's installeert en verwijdert. In dit geval kunt u proberen om Windows weer normaal te maken met behulp van een opstartschijf.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op en start op vanaf cd, selecteer Windows-installatie. Nadat de installatie is gestart, wacht u tot het scherm verschijnt waarin u wordt gevraagd om op Enter te drukken om Windows te installeren of om de herstelconsole te openen door op de toets R te drukken. Druk op Enter en wacht op het scherm met de OS-lijst. Markeer degene die je wilt en druk op R. Er zal een poging worden gedaan om Windows te herstellen. Al uw bestanden en instellingen blijven intact.

Stap 5

Als het besturingssysteem helemaal niet start, probeer het dan eerst te starten door bij het opstarten op F8 te drukken en ervoor te kiezen om de laatste goede configuratie te laden. In het geval dat het scherm voor het selecteren van opstartopties niet verschijnt, herhaalt u de hierboven beschreven procedure, maar stopt u bij het eerste scherm en selecteert u herstel met behulp van de console. Selecteer het gewenste exemplaar van Windows (als er meer dan één zijn). Wanneer u wordt gevraagd om een wachtwoord in te voeren, voert u dit in of drukt u gewoon op Enter als er geen wachtwoord is ingesteld. Er verschijnt een prompt: C: WINDOWS>. Voer het fixboot-commando in en druk op Enter, bevestig de bewerking. Er wordt een nieuwe opstartsector gemaakt.

Stap 6

Voer het volgende commando in: fixmbr en druk op Enter, ga akkoord met alle waarschuwingen. Er wordt een opstartrecord gemaakt. Voer exit in, de computer zal opnieuw opstarten. Het besturingssysteem zou nu met succes moeten opstarten.

Stap 7

Wat als alle pogingen om Windows te herstellen zijn mislukt? In het geval dat het in ieder geval opstart in de veilige modus (selectie via F8), installeer dan gewoon een nieuwe kopie over de oude in de update-modus. In dit geval worden al uw bestanden, programma's en instellingen opgeslagen.

Stap 8

Als het besturingssysteem helemaal niet opstart en u het opnieuw moet installeren, hebt u een LiveCD nodig - een opstartbare schijf van waaruit u een ingekorte maar volledig functionele Windows kunt opstarten. Sla na het opstarten vanaf de schijf alle belangrijke bestanden op, bij voorkeur op een extern medium of op een andere schijf (schijfpartitie). Daarna is het raadzaam om de C-schijf te formatteren en het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Aanbevolen: