Een Systeemherstel Ongedaan Maken

Inhoudsopgave:

Een Systeemherstel Ongedaan Maken
Een Systeemherstel Ongedaan Maken

Video: Een Systeemherstel Ongedaan Maken

Video: Een Systeemherstel Ongedaan Maken
Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Systeemherstel in Windows wordt gebruikt om OC terug te zetten naar een eerdere staat. Er zijn momenten dat het systeem na het installeren van bepaalde software niet goed meer werkt. In dergelijke situaties helpt herstel. Maar het komt ook voor dat deze procedure de stand van zaken niet corrigeert. Bovendien kunnen er nieuwe problemen ontstaan. Dan moet de restauratie worden geannuleerd.

Een systeemherstel ongedaan maken
Een systeemherstel ongedaan maken

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop en selecteer Alle programma's. Ga vervolgens naar "Accessoires", waar u "Hulpprogramma's" selecteert. Klik in de lijst met hulpprogramma's op "Systeemherstel". Als uw account met een wachtwoord is beveiligd, kan het systeem u in sommige gevallen vragen om dit wachtwoord in te voeren.

Stap 2

Selecteer in het venster dat verschijnt "Systeemherstel annuleren" en ga je gang. Klik vervolgens op "Voltooien". De computer zal opnieuw opstarten. Er verschijnt een balk. Wanneer het einde van het scherm is bereikt, zal de computer opnieuw opstarten en normaal opstarten. Nadat u het hebt ingeschakeld, verschijnt er een venster op het bureaublad met de melding dat Systeemherstel is geannuleerd.

Stap 3

Als het annuleren van het systeemherstel niet op de gebruikelijke manier start (dit kan te wijten zijn aan virussen), gebruik dan deze methode. Eerst moet u uw besturingssysteem opstarten in de veilige modus. Om dit te doen, drukt u na het inschakelen van de computer, voordat Windows verschijnt, op de F8-toets op het toetsenbord. In plaats van de computer normaal aan te zetten, start u het menu voor het kiezen van de opstartopties voor het besturingssysteem. Merk ook op dat de F8-toets dit menu in de meeste gevallen zal openen, maar niet in alle. Als deze toets dit menu niet opent, probeer dan andere F-toetsen.

Stap 4

Selecteer in het menu met opstartopties van het besturingssysteem "Veilige modus met opdrachtprompt". Wacht vervolgens tot de computer opstart en "Veilige modus" op het bureaublad verschijnt. Ga vervolgens naar "Standaardprogramma's" en open een opdrachtprompt. Typ nu bij de opdrachtprompt% systemroot% / system32 / restore / rstrui.exe en druk op Enter. Verder is de volgorde van acties hetzelfde als in het vorige geval. Na het annuleren van het herstel, zal de computer normaal opstarten.

Aanbevolen: