Hoe Systeemherstel Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Systeemherstel Uit Te Schakelen
Hoe Systeemherstel Uit Te Schakelen

Video: Hoe Systeemherstel Uit Te Schakelen

Video: Hoe Systeemherstel Uit Te Schakelen
Video: Systeemherstel - how to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Systeemherstel is een zeer handige functie van Windows OS. Hiermee kunt u uw computer weer werkend maken na een onjuiste installatie van nieuwe hardware of software. Deze functie heeft echter een prijs, bijvoorbeeld door ruimte op de harde schijf te reserveren voor herstelpunten.

Hoe systeemherstel uit te schakelen
Hoe systeemherstel uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Om ruimte op uw harde schijf te besparen en de prestaties van uw computer te verbeteren, kunt u Systeemherstel uitschakelen op alle partities van de harde schijf, behalve op de systeempartitie. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u de opdracht "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Selecteer op het tabblad "Systeemherstel" de harde schijfpartitie met de cursor en klik op de knop "Opties". Vink het selectievakje "Systeemherstel op deze schijf uitschakelen" aan en bevestig uw keuze door op OK te klikken.

Stap 2

Soms moet u Systeemherstel op de systeemschijf uitschakelen. De reden hiervoor kan een virus zijn dat in de systeemmappen is geregistreerd. U hebt uw antivirusprogramma uitgevoerd, het heeft de malware met succes verwijderd. U start Systeemherstel en het virus is gereanimeerd … Om deze onaangename situatie te voorkomen, schakelt u Systeemherstel op schijf C uit voordat u uw computer desinfecteert. Schakel hiervoor het selectievakje Systeemherstel uitschakelen op alle schijven in en klik op OK.

Stap 3

Er is een andere manier om het uit te schakelen. Klik in het "Configuratiescherm" op het pictogram "Administratieve hulpprogramma's" en vervolgens op "Computerbeheer". Vouw in het consolevenster het knooppunt Services en toepassingen uit en klik vervolgens op de module Services. Zoek in het rechtervenster in de lijst met services "Systeemherstelservice" en klik er met de rechtermuisknop op. Controleer de opdracht "Eigenschappen". Selecteer op het tabblad "Algemeen" in het vak "Opstarttype" "Uitgeschakeld" in de lijst en klik op OK om te bevestigen.

Stap 4

Als u Windows 7 hebt, selecteert u in het "Configuratiescherm" het gedeelte "Systeem" en vervolgens het item "Systeembeveiliging". Selecteer in het gedeelte "Beschermingsinstellingen" de vereiste logische schijfeenheid en klik op "Configureren". Verplaats in het nieuwe venster het keuzerondje naar de positie "Systeembeveiliging uitschakelen" en klik op OK.

Aanbevolen: