Een Windows Systeemherstel Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een Windows Systeemherstel Uitvoeren
Een Windows Systeemherstel Uitvoeren

Video: Een Windows Systeemherstel Uitvoeren

Video: Een Windows Systeemherstel Uitvoeren
Video: HP-systeemherstel uitvoeren 2024, Maart
Anonim

Systeemherstel is een handige service die is ontworpen om Microsoft Windows terug te brengen naar een eerder vastgelegde staat. Hiermee kunt u per ongeluk of opzettelijk verwijderde applicaties herstellen en het systeem herstellen na een crash.

Een Windows Systeemherstel uitvoeren
Een Windows Systeemherstel uitvoeren

instructies:

Stap 1

De standaard systeemherstelprocedure begint in de normale werkingsmodus. Ga hiervoor naar het menu "Start", open "Alle programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" en selecteer "Systeemherstel". Kies een van de voorgestelde taken: begin met het herstellen van het systeem naar een van de automatisch aangemaakte punten, of maak zelf een herstelpunt aan om het systeem in geval van storing in de huidige staat terug te brengen.

Stap 2

Geef een herstelpunt op door op een van de beschikbare datums in de systeemkalender te klikken. Elk van de herstelpunten gaat vergezeld van een gedetailleerde beschrijving, die aangeeft welke gebeurtenissen eraan voorafgingen: toepassingen installeren, bestanden en programma's verwijderen, het register wijzigen, enz. Selecteer de laatste van de datums waarop het systeem zonder storingen werkte en klik op "Volgende".

Stap 3

Wacht tot het einde van de systeemherstelprocedure. Eerst ziet u een voortgangsbalk, waarna het werk van alle huidige applicaties wordt beëindigd en verdere processen op de achtergrond plaatsvinden zonder de mogelijkheid om te stoppen. Na een paar minuten zal de computer automatisch opnieuw opstarten. Aan het begin van het systeem verschijnt een bericht over het slagen of mislukken van de herstelbewerking. Als dit niet lukt, probeer dan een ander herstelpunt te selecteren en probeer de bewerking opnieuw.

Stap 4

U kunt het uitgevoerde systeemherstel annuleren als dit heeft geleid tot verslechtering van de prestaties en verschillende problemen. Om dit te doen, selecteert u in het servicevenster de optie "Laatste systeemherstel ongedaan maken", waarna de bewerking zal beginnen.

Stap 5

Stel aanvullende parameters van de service in door het juiste item in het hoofdvenster te selecteren, of klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Systeemherstel". Geef op hoeveel systeemgeheugen de service mag gebruiken om herstelpunten te maken en op te slaan, of schakel deze helemaal uit.

Aanbevolen: