Hoe Een Systeemherstel Uit Te Voeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Systeemherstel Uit Te Voeren?
Hoe Een Systeemherstel Uit Te Voeren?

Video: Hoe Een Systeemherstel Uit Te Voeren?

Video: Hoe Een Systeemherstel Uit Te Voeren?
Video: HP-systeemherstel uitvoeren 2024, April
Anonim

Als het besturingssysteem onstabiel begint te werken, is dit geen reden om het meteen opnieuw te installeren. Er is een manier waarop u de normale werking van het besturingssysteem veel gemakkelijker en sneller kunt herstellen. Bovendien hoeft u niet alle stuurprogramma's en benodigde programma's opnieuw te installeren, aangezien alle informatie op de systeemschijf volledig wordt opgeslagen. Deze methode wordt Systeemherstel genoemd.

Hoe een systeemherstel uit te voeren?
Hoe een systeemherstel uit te voeren?

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

De methode is natuurlijk niet universeel, maar kan in veel gevallen helpen. Alle besturingssystemen, van Windows XP tot Windows 7, hebben de functie om het besturingssysteem terug te draaien naar een eerdere staat. Dat wil zeggen, naar de staat waarin het besturingssysteem stabiel en zonder storingen werkte. Van tijd tot tijd maakt het besturingssysteem automatisch speciale herstelpunten. Ook worden er herstelpunten gemaakt bij het installeren of verwijderen van programma's.

Stap 2

Klik op Begin. Selecteer vervolgens Alle programma's en accessoires. Ga dan naar het tabblad "Service". Selecteer "Systeemherstel" in de hulpprogramma's. Er verschijnt een venster waarin u een herstelpunt kunt selecteren. Elk herstelpunt is gekoppeld aan een specifieke datum. U moet het herstelpunt selecteren dat ongeveer overeenkomt met de datum waarop de computer niet meer stabiel werkte.

Stap 3

Als u Windows XP als besturingssysteem gebruikt, klikt u na het selecteren van een herstelpunt op "Herstellen". Als u Windows 7 of Vista hebt geïnstalleerd, klikt u na het selecteren van een herstelpunt op "Volgende" en vervolgens op "Voltooien".

Stap 4

Daarna begint het systeemherstelproces. Er zal een balk op het scherm zijn die de voortgang van dit proces laat zien. Tijdens het herstelproces kunt u uw computer niet gebruiken. Start uw pc niet opnieuw op of sluit deze niet af voordat deze klaar is. Nadat dit proces is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart en normaal gestart.

Stap 5

Na het opstarten van de computer verschijnt er een venster waarin een melding verschijnt dat het systeem succesvol is hersteld. Er kan zich een situatie voordoen waarin dit venster u meldt dat het systeem niet kon worden hersteld. Herhaal deze procedure in dat geval nogmaals. Als de tweede poging ook mislukt, moet u een ander systeemherstelpunt selecteren.

Aanbevolen: