Hoe Vista Systeemherstel Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Vista Systeemherstel Uit Te Voeren
Hoe Vista Systeemherstel Uit Te Voeren

Video: Hoe Vista Systeemherstel Uit Te Voeren

Video: Hoe Vista Systeemherstel Uit Te Voeren
Video: IEDEREEN HEEFT DIT NOG NOG NOG NOG NOG NOOIT GEZIEN! 2024, Mei
Anonim

Een van de geweldige dingen van Vista is dat het standaard wordt geleverd met een systeemhersteloptie. Met deze optie kunt u Vista terugzetten naar een eerdere staat. En dit is nodig in het geval dat het besturingssysteem niet meer stabiel werkt. Dit kan gebeuren na het installeren van bepaalde software waardoor het systeem mogelijk is vastgelopen.

Hoe Vista Systeemherstel uit te voeren
Hoe Vista Systeemherstel uit te voeren

Noodzakelijk

een computer met Windows Vista

instructies:

Stap 1

U kunt de systeemherstelservice als volgt starten. Klik achtereenvolgens met de muis op "Start-Alle programma's-Accessoires-Systeemherstel". Als u een wachtwoord voor uw account heeft ingesteld, verschijnt er een venster waarin u dit moet invoeren. Als u geen wachtwoord hebt ingesteld, wordt het systeemherstelvenster onmiddellijk geopend. Selecteer in dit venster een herstelpunt en start het proces.

Stap 2

Er verschijnt een balk op het scherm waarmee u het proces kunt volgen. Zodra de balk het einde van het scherm bereikt, start de computer opnieuw op. Na het opstarten van de pc verschijnt er een venster op het scherm met een melding over het succesvolle systeemherstel. Als er een bericht verschijnt waarin staat dat het niet mogelijk was om de systeemstatus te herstellen, probeer dan een ander herstelpunt te kiezen.

Stap 3

U kunt Systeemherstel ook op deze manier uitvoeren. Druk op de sneltoets WIN + R. Voer in het venster dat verschijnt de opdracht Cmd in. Er verschijnt een opdrachtprompt en voer rstrui.exe in. Na een seconde wordt de startservice voor systeemherstel geopend.

Stap 4

Als de computer niet opstart en u de systeemherstelservice niet op de gebruikelijke manier kunt starten, moet u proberen het systeem op te starten in de veilige modus en vervolgens het hulpprogramma Systeemherstel daar te starten. Om naar de veilige modus te gaan, drukt u onmiddellijk na het inschakelen van de computer op de F8-toets (u kunt ook de F5-toets gebruiken).

Stap 5

Er verschijnt een menu voor het selecteren van opties voor het laden van het besturingssysteem. In dit menu moet u "Veilige modus" selecteren. Wacht vervolgens op het opstarten van het besturingssysteem in deze modus, wat langer duurt dan normaal opstarten. In plaats van een opstartscherm, wordt op het scherm "Veilige modus" weergegeven. De vervolgstappen zijn precies hetzelfde als in het vorige geval.

Aanbevolen: