Uitloggen Bij De Console

Inhoudsopgave:

Uitloggen Bij De Console
Uitloggen Bij De Console

Video: Uitloggen Bij De Console

Video: Uitloggen Bij De Console
Video: Log Out of PlayStation 4- PS4 Menu Interface Tips u0026 Tricks 2024, Mei
Anonim

Afhankelijk van deze voorwaarden zijn er verschillende mogelijkheden om uit te loggen bij de console. Besteed aandacht aan de beperkingen op het gebruik van opdrachten in de console, deze kunnen verband houden met toegang op afstand en andere manieren om het systeem te gebruiken.

Uitloggen bij de console
Uitloggen bij de console

Noodzakelijk

toetsenbord

instructies:

Stap 1

Als u de opdrachtregel van Windows-besturingssystemen moet verlaten, gebruikt u natuurlijk de invoer "exit", zonder aanhalingstekens, en drukt u op de Enter-toets. Om de console te verlaten (analoog aan de opdrachtregel in Ubuntu-systemen, die wordt gebruikt om bepaalde opdrachten uit te voeren), gebruikt u de sneltoets Alt + Tab, hetzelfde als in Windows om tussen programma's te schakelen. Deze optie is alleen relevant als je X's hebt draaien.

Stap 2

Gebruik een alternatieve manier om de console te verlaten, schakel bijvoorbeeld over naar de virtuele console door tegelijkertijd op de sneltoets Alt + Ctrl + Fx te drukken, vervang de X door een getal van 1 tot het maximaal mogelijke aantal. Deze actie heeft ook zijn beperkingen, de methode werkt niet als u zich in de afstandsbedieningsmodus van de computerfuncties bevindt. In dit geval moet u de modus wijzigen om de methode toe te passen, indien mogelijk op dit moment.

Stap 3

Gebruik de logout-opdracht of start gewoon een nieuw programmavenster als u niet aan beide bovenstaande uitzonderingen voldoet: u bevindt zich niet in X en gebruikt geen externe toegang om met de console te werken. In dit geval wordt de gebruikelijke exit van uw eigen account geactiveerd. U kunt deze opdracht ook gebruiken in situaties waarin u zich door het besturingssysteem moet afmelden bij het tweede gebruikersprofiel, als u zijn account gebruikt, terwijl u de opdrachten su of sudo gebruikt.

Stap 4

Als geen van de bovenstaande methoden u helpt om de console te verlaten, gebruikt u het opnieuw opstarten van het besturingssysteem. Dit is niet altijd handig, maar als u zich niet gaat verdiepen in de fijne kneepjes van het werken met deze applicatie en deze in de toekomst niet vaak zult gebruiken, komt het goed voor u.

Aanbevolen: