Wat Te Doen Als De Computer De Inhoud Van De Flashdrive Niet Ziet?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als De Computer De Inhoud Van De Flashdrive Niet Ziet?
Wat Te Doen Als De Computer De Inhoud Van De Flashdrive Niet Ziet?

Video: Wat Te Doen Als De Computer De Inhoud Van De Flashdrive Niet Ziet?

Video: Wat Te Doen Als De Computer De Inhoud Van De Flashdrive Niet Ziet?
Video: USB Detected But Not Showing up - Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Volgens de ontwikkelaars van antivirusprogramma's dwaalt er al lang een nieuw type virus rond van een USB-stick naar een USB-stick en over het netwerk. Het feit van infectie is meteen duidelijk - alle mappen op de flashdrive worden onzichtbaar of veranderen in snelkoppelingen.

Wat te doen als de computer de inhoud van de flashdrive niet ziet?
Wat te doen als de computer de inhoud van de flashdrive niet ziet?

Dit is een "autoran"-virus

Controleer allereerst uw computer op virussen. Met een normaal beveiligingsstatusrapport opent u de flashdrive in de Total Commander en vindt u alle naamloze mappen. Voer de bestanden in die in dergelijke mappen zijn opgeslagen en wijzig de kenmerken - verwijder alle vier de selectievakjes en klik op "ok". Zorg ervoor dat er geen verborgen bestanden meer op de flashdrive staan.

Vervolgens zou u moeten zien wat elk van de zichtbare snelkoppelingen start. In de regel starten ze de lancering van hetzelfde bestand op dezelfde schijf. Controleer de eigenschappen van de snelkoppeling. In geval van infectie wordt een dubbele lancering gedetecteerd - de eerste opent de map, de tweede start het virusprogramma. In de regel "Object" kunt u het pad naar het virus zien, meestal zoiets als "11dc09d81.exe" in de map Recycle op deze flashdrive. Verwijder het samen met de map.

Bestandsweergaven herstellen

Verwijder alle snelkoppelingen naar mappen. De mappictogrammen zijn transparant - dit betekent dat de virusdownloader deze mappen als systeem heeft gemarkeerd en verborgen. Gebruik een opdrachtregelreset om deze kenmerken uit te schakelen.

Klik op de knop "Start", selecteer de opdracht "Uitvoeren". Voer de CMD-opdracht in en druk op ENTER. Voer in het opdrachtpromptvenster de opdrachten in: cd / d f: / druk op ENTER, waarbij f: / de aanduiding is van het station (flashstation); attrib -s -h / d / s druk op ENTER - dit commando zal de attributen verwijderen en de mappen zullen zichtbaar worden.

Als alternatief kunt u ook direct een tekstbestand op de USB-stick maken. Voer het commando attrib -s -h / d / s in het bestand in, hernoem het naar 1.bat en voer het uit. De uitvoering van de opdracht kan behoorlijk lang duren, afhankelijk van het aantal bestanden. Daarna kunt u de oorspronkelijke weergave van de mappen teruggeven, dat wil zeggen, de verborgen systeembestanden verbergen.

Hoe controleer je of een computer een virus bij zich heeft?

Als er een vermoeden bestaat dat deze computer een virus verspreidt via USB-drives, kunt u de lijst met processen in Taakbeheer raadplegen. Om dit te doen, start u de dispatcher en controleert u het register op een huidig proces met de naam XSd8USB7858.

Houd er rekening mee dat de bron van dit proces niet kan worden verwijderd door AviraAntivir, DrWeb CureIT, Kaspersky Removal Tool. Dat wil zeggen, uw taak is om het antivirusprogramma te vinden dat deze bron kan verwijderen. Dit is het stuurprogramma dat is gedefinieerd met Autoruns.

Voor verdere bescherming tegen virussen kunt u een map maken met de naam Autorun.inf. De betekenis hiervan is dat het onmogelijk is om een bestand aan te maken met een naam die al aan de directory is toegewezen.

Aanbevolen: