Waarom De Computer Zo Buggy Is

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer Zo Buggy Is
Waarom De Computer Zo Buggy Is

Video: Waarom De Computer Zo Buggy Is

Video: Waarom De Computer Zo Buggy Is
Video: Let's LONGPlay Buggy (PC) (Every Buggy Unlocked!) 2024, Mei
Anonim

Het is niet goed als een computer die voorheen trouw heeft gediend, plotseling begint te haperen en zelfs de eenvoudigste taken een half uur lang uitvoert. Werk of vrije tijd verandert in een echte nachtmerrie vanwege het feit dat applicaties lang duren om te openen, en het duurt een halve minuut om te wachten op een reactie op een simpele cursorbeweging. Zodra dit is gebeurd, moet u onmiddellijk enkele maatregelen nemen om de computer te reanimeren. De enige vraag die overblijft is welke acties moeten worden ondernomen en wat de schuld is van al deze problemen.

Waarom de computer bugs bevat
Waarom de computer bugs bevat

Mogelijke redenen

Elke computer is een samengesteld en complex apparaat dat alleen normaal kan functioneren als alle elementen normaal werken, niet alleen de hardware, maar ook het besturingssysteem en de toepassingen. Dit zijn de meest waarschijnlijke redenen waarom uw computer bij normaal gebruik langzamer kan worden:

- storing van het koelsysteem;

- uitval van elektrische componenten;

- de deplorabele staat van de harde schijf;

- teveel aan achtergrondapplicaties of conflicten van geïnstalleerde programma's.

oververhitting

Als de radiatoren van het koelsysteem van de processor of microcircuits op het moederbord verstopt zijn met vuil en stof, of de ventilatoren erop niet meer draaien zoals ze zouden moeten, dan stijgt de temperatuur van de hoofdcomponenten tot extreem hoge temperaturen van 70 ° C en hoger. Oververhitting heeft natuurlijk een slechte invloed op de pc-prestaties. Het is noodzakelijk om de computer regelmatig naar een servicecentrum te brengen of de binnenkant volledig te reinigen van stof en vuil. Zelfreiniging mag alleen worden uitgevoerd als u over de juiste vaardigheden beschikt.

Gezwollen condensatoren

Een veel voorkomend verschijnsel op moederborden en computervoedingen is het opzwellen van elektrolytische condensatoren. Tegelijkertijd kan de computer blijven werken, maar dit suggereert al dat deze nog lang niet in een normale modus werkt, wat de prestaties kan beïnvloeden. Deze situatie kan alleen worden gecorrigeerd door een volledige vervanging van alle condensatoren in die circuits waarin de beschadigde elementen worden gevonden.

In moderne pc-componenten worden solid-state condensatoren gebruikt, die veel langer mee kunnen gaan zonder storingen.

HDD (harde schijf) status

Alles waar de computer mee werkt (programma's, data) staat op de harde schijf (HDD). Fysiek zijn dit meerdere pannenkoeken, waarop informatie zeer compact is opgeslagen in de vorm van gemagnetiseerde secties van een extreem kleine waarde. Na verloop van tijd of door frequente toegang tot deze gebieden, kunnen deze gebieden niet langer snel van status veranderen, wat de snelheid van het lezen en schrijven van informatie beïnvloedt. U kunt de staat van de schijf controleren met speciale programma's die het oppervlak van de schijf scannen en informatie geven over de lees- en schrijfsnelheid. Als u vermoedt dat de harde schijf niet meer zo snel werkt als na aankoop, neem dan contact op met het servicecentrum.

Zelfgerichte pogingen om de situatie te corrigeren en de harde schijf te herstellen, kunnen leiden tot gegevensbeschadiging.

Achtergrondapps en conflicten

Vaak worden tijdens de installatie van applicaties ook een heleboel achtergrondprocessen en widgets geïnstalleerd, die constant pc-bronnen in beslag nemen. Het is belangrijk om regelmatig de lijst met geïnstalleerde programma's op te schonen om ongebruikte programma's te verwijderen.

De tweede veelvoorkomende situatie is een conflict tussen twee of meer programma's, zoals antiviruspakketten of firewalls die worden gebruikt om het netwerk te beschermen. Gebruik in geen geval meer dan één antivirusprogramma tegelijkertijd. Ze zullen zeker een ander antivirusprogramma en hun virusdatabases als een bedreiging beschouwen en zullen proberen het te neutraliseren, waardoor de pc ernstig buggy wordt.

Aanbevolen: