Waarom Loopt De Computer Vast Tijdens Het Spelen?

Inhoudsopgave:

Waarom Loopt De Computer Vast Tijdens Het Spelen?
Waarom Loopt De Computer Vast Tijdens Het Spelen?

Video: Waarom Loopt De Computer Vast Tijdens Het Spelen?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Computer loopt vast na aanzetten – No POST 2023, Januari-
Anonim

Een computer heeft, net als elk technisch apparaat, zijn eigen vervaldatum. Als je alle sappen uit de computer knijpt, verliest deze sneller maximale functionaliteit. Dus, bijvoorbeeld, veel gebruikers merken na een aantal jaren werk dat games of programma's slechter beginnen te werken, en het besturingssysteem zelf bevriest soms gewoon terwijl ze het volgende niveau van hun favoriete shooter passeren. Wat te doen in dit geval?

Waarom loopt de computer vast tijdens het spelen?
Waarom loopt de computer vast tijdens het spelen?

De computer loopt vast tijdens het spel: wat is de reden?

Er zijn slechts twee hoofdredenen voor de zogenaamde vertragingen of bevriezingen: onjuiste werking van het besturingssysteem met deze of gene toepassing, game of het fysieke onvermogen van de computer om de verzoeken van de game te verwerken, dat wil zeggen niet-naleving van de optimale technische eisen.

Hangt kan op zijn beurt ook worden onderverdeeld in drie typen:

- bevriezen van het programma (applicatie);

- bevriezing van het besturingssysteem;

- afsluiten van de computer als gevolg van een fysieke storing ("blue screen of death", enz.).

Elk type probleem wordt op een andere manier aangepakt. Dus, bijvoorbeeld, in het geval van een bevriezing van het programma (spel) zelf, helpt het meestal om computerbugs op te lossen en het register op te schonen. Het vastlopen van een applicatie kan vaak worden veroorzaakt door een incompatibiliteit tussen het besturingssysteem en de game zelf. De meest voorkomende reden voor het bevriezen van applicaties is echter hun onjuiste installatie of beschadigde bestanden van het gamearchief zelf.

Het bevriezen van het besturingssysteem tijdens het spel kan optreden als gevolg van een conflict tussen bepaalde systeembibliotheken die in het proces worden gebruikt. De bevriezing van het besturingssysteem kan ook worden geassocieerd met storingen van de harde schijf, die alleen in speciale servicecentra kunnen worden gedetecteerd.

Vaker wel dan niet, bevriezen games simpelweg omdat de machines waarop ze draaien niet aan de minimumspecificaties voldoen. Oververhitting van onderdelen of een mismatch tussen het besturingssysteem en het spel leidt vaak tot bevriezing en remmen.

Een computeruitschakeling of hardwarestoring is meestal het gevolg van fysieke slijtage van een bepaald onderdeel of de oververhitting ervan. Dit gebeurt meestal wanneer niet wordt voldaan aan de toepassingsvoorwaarde voor de minimale technische vereisten van de machine en de machine op zijn beurt geen acceptabel koelsysteem heeft.

Preventie van "gezondheid" van het besturingssysteem als een manier om bevriezingen tijdens het spel te voorkomen

Vaak loopt een spel of toepassing vast omdat het RAM (Random Access Memory) van de computer wordt ingenomen door andere toepassingen die geen verband houden met het spelproces. In dit geval moet u het opschonen door alle onnodige programma's te verwijderen.

Om problemen tijdens het spel te voorkomen, moet je het computerregister regelmatig opschonen en onnodige programma's uit de "Autorun"-lijst verwijderen - ze laden het RAM-geheugen van de computer, terwijl ze in principe ongebruikt of nutteloos zijn.

Populair per onderwerp