Waarom Loopt De Computer Vast?

Inhoudsopgave:

Waarom Loopt De Computer Vast?
Waarom Loopt De Computer Vast?

Video: Waarom Loopt De Computer Vast?

Video: Computer loopt vast na aanzetten – No POST 2022, December
Anonim

De situatie van het vastlopen van een computer is voor bijna elke gebruiker bekend. Meestal zijn dit kleine bevriezingen die de prestaties van de computer vertragen en het oncomfortabel maken om eraan te werken. Maar er zijn ook meer ernstige situaties waarin de computer volledig vastloopt en niet meer reageert op gebruikersacties.

Waarom loopt de computer vast?
Waarom loopt de computer vast?

instructies:

Stap 1

Als de computer enige tijd stabiel vastloopt na het aanzetten of nadat je een "zwaar" programma hebt gestart, controleer dan eerst de koeler (ventilator die de processor koelt). Zelfs als hij draait, kan zich een dikke laag stof ophopen op de koelribben, waardoor de processor niet goed kan koelen. Reinig de koeler met een luchtstraal of een borstel.

Stap 2

Als uw computer vastloopt met een blauw scherm en foutcodes, controleer dan eerst uw RAM. Misschien ligt de oorzaak van de storing in slecht contact: trek de geheugenstrips voorzichtig uit en veeg hun contacten schoon met een wisser en plaats ze vervolgens op hun plaats. Als het probleem daarna aanhoudt, controleer dan het RAM-geheugen met het hulpprogramma Windows Memory Diagnostic.

Stap 3

Als de computer oud genoeg is, voert u een algemene reiniging uit. Koppel alle kabels los van het moederbord, harde schijven en schijven, verwijder de videokaart. Als u niet zeker weet of u de computer in omgekeerde volgorde weer in elkaar kunt zetten, schets dan de positie van alle verwijderbare onderdelen voordat u deze uit elkaar haalt.

Stap 4

Reinig het moederbord, de koeler, de videokaart en andere onderdelen grondig van stof. Gebruik hiervoor een luchtstraal of een borstel. Wis alle contacten en bouw de computer opnieuw op. Als de reden voor de bevriezing slecht contact was in een van de connectoren, zal de computer normaal gaan werken.

Stap 5

Als de hardware van de computer in orde is, moet de oorzaak van het vastlopen in de software worden gezocht. Terwijl de computer vastloopt, start u Taakbeheer en schat u de processorbelasting. Als het 100% is, kijk dan welk programma de belangrijkste computerbronnen verbruikt.

Stap 6

Om de prestaties van uw computer te versnellen, schakelt u onnodige services uit: "Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpmiddelen" - "Services". Zoek op internet naar een lijst met services die kunnen worden uitgeschakeld.

Stap 7

Controleer uw virtuele geheugeninstellingen: Start - Configuratiescherm - Systeem - Prestaties - Opties - Geavanceerd - Virtueel geheugen. Misschien is om de een of andere reden het virtuele geheugen op uw computer uitgeschakeld of onjuist geconfigureerd. Selecteer de optie Systeem geselecteerde grootte en sla uw wijzigingen op.

Stap 8

Een van de redenen voor de bevriezing kan de aanwezigheid van malware op de computer zijn. Controleer de functionaliteit van het antivirusprogramma en de relevantie van de antivirusdatabases. Als de antivirus niets vindt, installeer dan het programma AnVir Task Manager. Hiermee kunt u gemakkelijk de lijst met processen bekijken, de processorbelasting aangeven, de mate van gevaar van het uitvoeren van programma's, opstartsleutels, de naam van uitvoerbare bestanden, enz. Met dit programma kunt u schadelijke software vinden en van het systeem verwijderen.

Stap 9

Controleer de mate van schijffragmentatie door het hulpprogramma voor defragmentatie uit te voeren: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" - Schijfdefragmentatie ". Selecteer de schijf, klik op de knop "Analyseren". Als het programma aangeeft dat de schijf moet worden gedefragmenteerd, voert u dit uit door op de knop "Defragmenteren" te klikken.

Stap 10

Verwijder alle onnodige programma's bij het opstarten. Voer hiervoor het hulpprogramma msconfig uit: "Start" - "Run", voer msconfig in en klik op OK. Selecteer het tabblad "Opstarten" in het venster dat wordt geopend en schakel de selectievakjes uit voor de programma's die u niet automatisch wilt starten.

Stap 11

Reinig het systeemregister met een geschikt hulpprogramma zoals RegCleaner of Registry Mechanic.Een vuil register vertraagt ​​het opstarten van uw computer aanzienlijk.

Stap 12

In sommige gevallen ligt de reden voor het vastlopen van de computer in beschadigde systeembestanden. De eenvoudigste manier om het probleem op te lossen, is door het besturingssysteem opnieuw te installeren in de updatemodus. Plaats de schijf met de Windows-distributiekit in de schijf, start de installatie. Selecteer helemaal aan het begin van de download de updatemodus. In dit geval worden alle programma's en systeeminstellingen die op de computer zijn geïnstalleerd, opgeslagen.

Populair per onderwerp