Waarom Duurt Het Zo Lang Voordat De Computer Is Ingeschakeld?

Waarom Duurt Het Zo Lang Voordat De Computer Is Ingeschakeld?
Waarom Duurt Het Zo Lang Voordat De Computer Is Ingeschakeld?

Video: Waarom Duurt Het Zo Lang Voordat De Computer Is Ingeschakeld?

Video: Pc sneller maken: programma's uitschakelen bij opstarten 2022, December
Anonim

Veel gebruikers hebben gemerkt dat de computer na enkele maanden actief werken veel langer opstart. Deze functie is te wijten aan verschillende factoren tegelijk. In de meeste gevallen kan de opstarttijd van de pc aanzienlijk worden verkort.

Waarom duurt het zo lang voordat de computer is ingeschakeld?
Waarom duurt het zo lang voordat de computer is ingeschakeld?

De meest voorkomende reden voor het langzaam opstarten van een pc is het niet defragmenteren van de harde schijf. Dit proces is nodig om de bestanden op uw harde schijf te ordenen. Tijdens het werken met bepaalde bestanden worden nieuwe gegevens naar vrije sectoren van de harde schijf geschreven. Als de delen van het bestand ver genoeg van elkaar verwijderd zijn, duurt het veel langer om het te lezen. Hierdoor moet de computer meer bewerkingen uitvoeren om het besturingssysteem te laden.

De meeste gebruikers verzuimen opstartbestanden op te schonen. Veel programma's starten automatisch op wanneer u het besturingssysteem opent. De praktijk leert dat de meeste ervan niet constant worden gebruikt. Die. Deze programma's verhogen niet alleen de opstarttijd van de computer, maar verminderen ook de prestaties en verspillen tevergeefs bronnen.

U kunt het automatisch starten van ongebruikte applicaties uitschakelen in het bijbehorende menu. Druk op de Win- en R-toetsen en typ msconfig. Ga naar het menu "Opstarten" en schakel de selectievakjes uit voor die programma's die niet hoeven te worden gestart bij het inloggen.

Een andere veelvoorkomende reden voor het traag opstarten van de computer zijn de verstopte systeemregisterbestanden. Het uitlezen van een enorme hoeveelheid onnodige of onjuiste informatie kan de prestaties van uw computer drastisch verminderen. Gebruik gratis hulpprogramma's zoals RegCleaner of CCleaner om registerbestanden automatisch te herstellen.

Defecten aan apparatuur kunnen ook een negatieve invloed hebben op de opstartsnelheid van de computer. In dit geval is het raadzaam om een ​​uitgebreide controle uit te voeren van de status van individuele apparaten: de harde schijf, de centrale processor en de RAM-kaarten.

Populair per onderwerp