Hoe De Rar-extensie Van Het Archief Te Wijzigen

Hoe De Rar-extensie Van Het Archief Te Wijzigen
Hoe De Rar-extensie Van Het Archief Te Wijzigen

Video: Hoe De Rar-extensie Van Het Archief Te Wijzigen

Video: How to Change File Extension text to rar format 2022, September
Anonim

Soms kan er een situatie ontstaan ​​waarin u na het downloaden van een muziek- of videobestand van internet ontdekt dat het een archiefformaat heeft met de RAR-extensie. Tegelijkertijd wordt dit object door geen enkele archiver geopend, wat natuurlijk te wijten is aan de onjuiste toewijzing van de extensie eraan. Om de situatie op te lossen, moet u de RAR-bestandsextensie wijzigen in de juiste.

Hoe de rar-extensie van het archief te wijzigen
Hoe de rar-extensie van het archief te wijzigen

Noodzakelijk

Windows XP- of Windows 7-computer

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende redenen waarom dit het geval kan zijn. Misschien is dit een fout van de webmasters die dit bestand naar de site hebben geüpload. Of ze downloaden specifiek één bestandsformaat, maar met de mogelijkheid om het in verschillende extensies te downloaden. Op veel kantoorcomputers blokkeren systeembeheerders bijvoorbeeld het downloaden van muziek en video van internet. En bij het downloaden van bijvoorbeeld een videobestand waaraan een RAR-extensie is toegewezen, "denkt" het systeem dat het een gewoon archief is.

Stap 2

Eerst moet u de optie activeren om de extensie in de bestandsnaam weer te geven. Windows XP doet het als volgt. Open Mijn computer. Selecteer Extra en vervolgens Mapopties. Ga daarna naar het tabblad "Bekijken" en zoek de regel "Extensie verbergen voor geregistreerde bestandstypen". Er is een selectievakje tegenover de lijn. Doe het af.

Stap 3

In het Windows 7-besturingssysteem is dit proces bijna hetzelfde. Klik op de knop "Start" en ga naar "Configuratiescherm". Selecteer het gedeelte "Mapopties". Verdere stappen zijn vergelijkbaar met die in Windows XP. Nu kunt u de RAR-extensie wijzigen.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand. Selecteer Naam wijzigen in het contextmenu dat verschijnt. De bestandsextensie wordt aangegeven aan het einde van de bestandsnaam. Verwijder de RAR-extensie en noteer degene die u wilt. Voor videobestanden is dit meestal Avi, voor muziekbestanden - MP3.

Stap 5

Daarna wordt het bestand geopend door het programma dat standaard voor dit bestandstype is ingesteld. Als alternatief kunt u de toepassing toewijzen om uzelf te openen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand (na het wijzigen van de extensie). Klik tegenover de regel "Toepassing" op de knop "Wijzigen" en selecteer in de lijst met programma's degene die zal worden gebruikt om dit bestand te openen. Als er geen in de lijst staat, klikt u op bladeren en geeft u het pad op naar het uitvoerbare bestand van het programma dat u nodig hebt.

Populair per onderwerp