Hoe Een ISO-bestand Uit Te Breiden

Inhoudsopgave:

Hoe Een ISO-bestand Uit Te Breiden
Hoe Een ISO-bestand Uit Te Breiden

Video: Hoe Een ISO-bestand Uit Te Breiden

Video: Hoe Een ISO-bestand Uit Te Breiden
Video: Hoe de afdekking van de expansietank van een auto te controleren 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is ISO het meest gebruikelijke formaat voor het opslaan van afbeeldingsgegevens van optische schijven. Vanwege zijn eenvoud wordt ermee werken ondersteund door vele hulpprogramma's voor verschillende doeleinden. Daarom kunt u een ISO-bestand op verschillende manieren en in verschillende besturingssystemen openen.

Hoe een ISO-bestand uit te breiden
Hoe een ISO-bestand uit te breiden

Noodzakelijk

  • - programma-emulator van optische schijven;
  • - WinRAR-archiver;
  • - WinImage-toepassing.

instructies:

Stap 1

Gebruik een emulator voor optische schijfstations om toegang te krijgen tot de inhoud van ISO-bestanden op Windows-besturingssystemen. Tegenwoordig zijn er nogal wat van dergelijke hulpprogramma's. Velen van hen hebben gratis versies. Programma's als Alcohol 120% en Daemon Tools zijn erg populair. Installeer een geschikt emulatorprogramma. Voeg een virtueel optisch station toe. Open het gewenste ISO-bestand en koppel het aan het gemaakte apparaat.

Stap 2

Bekijk de inhoud van het ISO-bestand. Start Windows Verkenner, open de map "Mijn Computer" of gebruik een bestandsbeheerder. Navigeer naar de hoofdmap van de schijf die overeenkomt met het virtuele optische station dat in de eerste stap is toegevoegd. U kunt bestanden bekijken en programma's uitvoeren in de ISO-image, en alle beschikbare informatie daaruit kopiëren.

Stap 3

Gebruik WinRAR om het ISO-bestand te openen alsof het een archief is. Nadat WinRAR is gestart, klikt u op de vervolgkeuzelijst in de werkbalk. Selecteer het medium dat het ISO-imagebestand bevat. Gebruik de lijst in het midden van het toepassingsvenster om naar de map met het ISO-bestand te navigeren. Markeer het en druk op Enter. U ziet de inhoud van de afbeelding. Pak de gewenste bestanden uit door ze in de lijst aan te vinken en op Alt + E of de knop "Uitpakken naar" op de werkbalk te drukken.

Stap 4

Pas hulpprogramma's toe die speciaal zijn ontworpen voor het werken met afbeeldingsbestanden. Een van die programma's is WinImage. Het wordt gedistribueerd via winimage.com en heeft een gratis gebruiksmodus. Open de ISO in WinImage door Open … te kiezen in het menu Bestand. Om gegevens te extraheren, gebruikt u de juiste opdracht van het menu "Afbeelding", het contextmenu of de sneltoets Ctrl + X.

Stap 5

Koppel op Unix-achtige systemen het ISO-bestand aan een directory. Maak indien nodig de gewenste directory aan (bijvoorbeeld met mkdir). Mount met behulp van het mount-commando met de lus-optie (opties worden gespecificeerd na de -o-optie). Bijvoorbeeld: mount -o loop /home/tmp/myimage.iso / home / tmp / iso-directory

Stap 6

Ga naar de map waar je hebt gemount. Gebruik de gegevens die daar staan. U kunt de afbeelding ontkoppelen met de opdracht umount.

Aanbevolen: