Hoe Rar-archieven Samen Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Rar-archieven Samen Te Voegen
Hoe Rar-archieven Samen Te Voegen

Video: Hoe Rar-archieven Samen Te Voegen

Video: Hoe Rar-archieven Samen Te Voegen
Video: How to make RAR file Using WinRar | Convert File Or Folder To RAR 2024, Mei
Anonim

Het RAR-bestand is een gecomprimeerd archief. De archiver converteert meerdere mappen en bestanden naar één kleiner bestand. Om de inhoud van het archiefbestand te bekijken en te gebruiken, hebt u speciale hulpprogramma's (programma's) nodig voor het comprimeren van bestanden die compatibel zijn met dit formaat.

Hoe rar-archieven samen te voegen
Hoe rar-archieven samen te voegen

instructies:

Stap 1

Deze hulpprogramma's kunnen meerdere bestanden uitpakken en ze vervolgens combineren tot één archiefbestand. Veel van dergelijke hulpprogramma's kunnen een bestand decomprimeren, maar slechts enkele kunnen een archief maken. Als u meerdere bestanden weer in RAR-indeling wilt samenvoegen, gebruikt u het WinRAR-programma. Het is ook mogelijk om meerdere bestanden te combineren tot één ZIP-, TAR- of 7Z-archiefbestand met behulp van het 7-Zip-programma.

Stap 2

Download het WinRAR-programma van de RarLab-website en installeer het. WinRAR is een commercieel programma, maar de website biedt een gratis proefversie.

Stap 3

Open WinRAR en selecteer een van de archiefbestanden die u wilt combineren. Klik op de knop Uitpakken naar.

Stap 4

Klik op de knop Nieuwe map. Geef de map een naam en klik op OK om de bestanden uit te pakken.

Stap 5

Herhaal deze stappen om andere gearchiveerde bestanden uit te pakken. Geef de map op die in de vorige stap is gemaakt om elk van de bestanden uit te pakken.

Stap 6

Klik op de knop Toevoegen en selecteer de bestanden in de aangemaakte map. Klik OK.

Stap 7

Selecteer de locatie van het archief in het vervolgkeuzemenu. Druk op het RAR-keuzerondje en selecteer OK om het samengevoegde bestand te maken. Als alternatief kunt u het 7-Zip-programma gebruiken door naar de volgende stap te gaan.

Stap 8

Download de 7-Zip-software van de 7-Zip-website en installeer deze op uw computer. 7-Zip is gratis en beschikbaar in versies voor Windows, OSX, Linux en andere besturingssystemen.

Stap 9

Plaats elk van de bestanden die u wilt samenvoegen in één map. Afhankelijk van het aantal items in elk archief, zal het plaatsen ervan in een nieuwe map zonder andere bestanden de taak vereenvoudigen.

Stap 10

Selecteer bestanden in RAR-formaat. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de optie 7-Zip Extract Here. Wacht tot de extractie is voltooid.

Stap 11

Houd de Ctl-toets (of Command op OSX) ingedrukt en selecteer alle uitgepakte bestanden. Klik met de rechtermuisknop op het bestand, selecteer de optie 7-Zip Toevoegen aan, afhankelijk van het type archiefbestand dat u wilt maken. Wacht tot de compressie is voltooid. Het nieuwe samengevoegde bestand verschijnt in de map.

Aanbevolen: