Programma's Voor Gegevensherstel Van Verschillende Media

Inhoudsopgave:

Programma's Voor Gegevensherstel Van Verschillende Media
Programma's Voor Gegevensherstel Van Verschillende Media

Video: Programma's Voor Gegevensherstel Van Verschillende Media

Video: Programma's Voor Gegevensherstel Van Verschillende Media
Video: #384: Prijzen Weggeven in Elektronicawinkels [OPDRACHT XL] 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van pc's worden vaak geconfronteerd met het probleem van onbedoelde of ondeskundige verwijdering van belangrijke gegevens, waaruit het probleem voortvloeit - hoe verloren bestanden te herstellen?

Programma's voor gegevensherstel van verschillende media
Programma's voor gegevensherstel van verschillende media

Ervaren gebruikers, die eenmaal de vruchten van vele uren hard werken hebben verloren, zetten meestal een systeem van automatische gegevensback-up op in verschillende alternatieve opslagplaatsen, maar het is niet zo eenvoudig om jezelf te beschermen tegen intriges en sabotage van concurrenten. Daarom is het probleem van het verwijderen en vervolgens herstellen van waardevolle bestanden niet exclusief voor beginners. Deze en vele andere problemen worden beschreven op de portal

Opgemerkt moet worden dat het herstellen van gewiste gegevens op schijf een taak is voor professionals. Incompetente experimenten met een wetenschappelijke poke-methode kunnen leiden tot onomkeerbare vernietiging van informatie. Toch doen zich situaties voor waarin de inschakeling van externe specialisten onmogelijk of onwenselijk is.

  • De gewiste gegevens worden geclassificeerd als geclassificeerde commerciële informatie.
  • Er is geen geld om specialisten uit te nodigen.

Er zijn veel toepassingen voor het herstellen van verwijderde bestanden op internet. De vraag is, welk programma is beter om te kiezen?

Een programma voor gegevensherstel kiezen?

De eerste regel is dat hoe veelzijdiger een gereedschap is, hoe minder geschikt het is voor het uitvoeren van smalle taken.

Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk om blikjes in het veld te openen met een Zwitsers mes. Maar het is onwaarschijnlijk dat een restaurantchef zo'n hulpmiddel in de keuken gebruikt. Voor massaproductie is het veel handiger om een speciale blikopener te nemen

Zo is het ook met informatie. Gewoonlijk is een universeel programma in feite zeer beperkt in functionaliteit. De meeste verwijderde bestanden worden gewoon niet gevonden en de gevonden bestanden worden niet hersteld. Aangezien de taak speciale kennis vereist, moet de benadering van de oplossing professioneel zijn.

Wat doen servicecentermedewerkers als ze worden benaderd over het herstellen van verwijderde gegevens? Allereerst wordt de cliënt gevraagd om nader te beschrijven wat er is gebeurd, wanneer, hoe, in welke omstandigheden, welke gebeurtenissen aan het probleem voorafgingen. Al deze informatie is nodig om de juiste diagnose te stellen en de juiste tool te kiezen - een applicatie die is ontworpen om dit soort problemen op te lossen.

Beschrijf het probleem in detail

Neem een stuk papier en noteer in een lijst alles wat u kunt zeggen over wat er met uw documenten is gebeurd.

  • De bestanden zijn verwijderd naar de prullenbak.
  • De schijf is geformatteerd.
  • De gegevens zijn verwijderd van een flashstation, geheugenkaart, externe harde schijf.
  • Wat is het bestandssysteem op de schijf?
  • De gegevens zijn verwijderd van de mp3-speler, voicerecorder of digitale camera.
  • Na verwijdering werden nieuwe bestanden overschreven over de oude bestanden.
  • De bestandsnamen zijn bekend/niet.
  • Informatie die is verwijderd is bekend.

Al deze informatie helpt u bij het stellen van de juiste zoekopdrachten op Google om het meest geschikte programma te vinden voor het herstellen van verwijderde gegevens.

Commentaar. De meest effectieve software voor gegevensherstel wordt betaald. Het heeft echter geen zin om een levenslange licentie voor eenmalig gebruik te kopen. Richt u daarom in eenvoudige gevallen op gratis programma's en in complexe gevallen is het beter om het apparaat naar een servicecentrum te brengen en een ervaren systeembeheerder uit te nodigen.

Populaire programma's voor het herstellen van verwijderde gegevens

Als u besluit een onafhankelijke oplossing voor het probleem te zoeken, kunt u aanbevelen de meest bekende applicaties te kiezen die populair zijn bij gebruikers.

Waarom? Op deze manier heb je minder kans om per ongeluk verwijderde bestanden helemaal te vernietigen. Immers, als het programma erg complex zou zijn en problemen voor gebruikers zou veroorzaken, dan zou het niet veel positieve recensies op internet hebben en niet erg populair zijn. Het nadeel van beveiliging is de lage functionaliteit. De ontwikkelaars richtten zich hoogstwaarschijnlijk niet op efficiëntie, maar op gemak voor de gemiddelde gebruiker. Dat wil zeggen, als de bestanden niet kunnen worden hersteld met een eenvoudige toepassing, is er maar één uitweg: breng de computer naar de specialisten. Anders wordt het erger.

Recuva

Misschien wel het meest bekende programma van dit soort. Gratis vergunning. Hiermee kunt u verwijderde bestanden herstellen van flashstations, harde schijven, geheugenkaarten. Filter op bestandsformaat om te zoeken naar foto's, documenten, video's. Bestandsherstel na schijfformattering.

  • Een erg handig hulpprogramma voor onervaren gebruikers. De ingebouwde wizard leidt u door de stappen en stelt bij elke stap optimale acties voor.
  • intuïtieve interface in vele talen.

Zacht herstel. Het risico van blijvende beschadiging van de verloren informatie is minimaal.

R-Studio

Echt een veelzijdig programma. Een maaidorser die uitblinkt in hersteltaken in moeilijke omstandigheden. Ondersteunt een aantal zeer verschillende datastores, met verschillende bestandssystemen, alternatieve fysieke media. Het programma heeft een betaalde licentie, die alleen het kwaliteitsniveau bevestigt.

Het is mogelijk om gegevens te herstellen, zelfs van fysiek beschadigde media - bekraste of vuile laserschijven, verfrommelde en overbelaste flashdrives.

Bonus - met het programma kunt u afbeeldingen van schijven maken met gewiste informatie en deze herstellen. Tegelijkertijd is de hoofdopslag beschermd tegen fouten en gaan er in geen geval gegevens verloren.

Aanbevolen: