5.1-geluid Instellen Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

5.1-geluid Instellen Op Uw Computer
5.1-geluid Instellen Op Uw Computer

Video: 5.1-geluid Instellen Op Uw Computer

Video: 5.1-geluid Instellen Op Uw Computer
Video: Fix 5.1 Channel Surround Sound not Working in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het instellen van het geluid van een 5.1-luidsprekersysteem op een pc gebeurt door de geluidsparameters aan te passen in een speciaal programma dat door de fabrikant van de luidspreker zelf wordt geleverd.

5.1-geluid instellen op uw computer
5.1-geluid instellen op uw computer

OS-instellingen

Allereerst is het na het aansluiten van het multicomponent-luidsprekersysteem noodzakelijk om de juiste instellingen in het besturingssysteem van de computer in te stellen. Zoals u weet heeft dit luidsprekersysteem drie uitgangsconnectoren die zijn aangesloten op de microfooningang, lijningang en lijnuitgang van de systeemeenheid. Daarom is het noodzakelijk om de ingangsjacks om te zetten in het uitgangssignaal. Bovendien moet de wijziging in de werking van de connectoren zodanig worden gedaan dat ze het juiste signaal geven voor het luidsprekersysteem, omdat bij gebruik van het 5.1-systeem het algemene geluidssignaal wordt opgedeeld in componenten die horen bij een of een ander onderdeel van het luidsprekersysteem.

Open het configuratiescherm van uw computer. Ga naar de sectie Hardware en geluiden. Klik vervolgens op de knop "Audioapparaten beheren". In het geopende venster ziet u het computerluidsprekerapparaat. Markeer dit apparaat en klik op de knop "Configureren". Selecteer 5.1 Surround-geluid. De audiosignalen worden nu correct naar de audiopoorten geleid.

Software-instellingen

De geluidsparameterinstellingen die door de software van de fabrikant van de luidsprekers worden geleverd, omvatten de volumeregelingen, toonregelingen, equalizer en surround-instellingen van elke luidspreker. In het programma kunt u ook het type luidsprekersysteem selecteren, wat een bepaald aantal luidsprekers inhoudt. Selecteer in dit gedeelte "Geluid 5.1". Het hoofdvenster van het programma toont de locatie van de luidsprekers in het gebied van de geluidsontvanger, dat wil zeggen de luisteraar. Elk van de kolommen kan worden gepositioneerd zoals het er in het echt uitziet. Door op het icoon van een bepaalde speaker te klikken, verschijnt er een volumeregeling. Het is dus mogelijk om het algehele geluid van het systeem zo aan te passen dat het geluid gelijkmatig in de ruimte wordt verdeeld.

Merk op dat elke specifieke luidsprekervolume-instelling op het systeem kan worden opgeslagen. Dit is handig als u de kamer vaak opnieuw indeelt door luidsprekers te verwisselen. Controleer na het aanpassen van het volume de kwaliteit van het surroundgeluid. Voor dit doel is er een knop, wanneer ingedrukt, is er een standaard stereogeluid te horen. U kunt ook de juistheid van de aansluiting van alle luidsprekers in het systeem op het gemeenschappelijke knooppunt controleren door op elk ervan te dubbelklikken in het geluidsinstellingenprogramma. U hoort het geluid uit deze luidspreker en kunt de correspondentie controleren.

Aanbevolen: