Beheerdersrechten Instellen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Beheerdersrechten Instellen Op Een Computer
Beheerdersrechten Instellen Op Een Computer

Video: Beheerdersrechten Instellen Op Een Computer

Video: Meerdere beeldschermen instellen in Windows 10 | Microsoft 2022, December
Anonim

Om volledige controle over het besturingssysteem te krijgen, moet uw account beheerdersrechten op de computer hebben. In dit geval kunt u de parameters van andere accounts wijzigen zonder hun medeweten. Ook zijn voor veel beveiligingsinstellingen beheerdersaccountrechten vereist. Alleen hij heeft volledige toegang tot absoluut alle bestanden op de computer.

Beheerdersrechten instellen op een computer
Beheerdersrechten instellen op een computer

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7)

instructies:

Stap 1

Om uw account beheerdersrechten te geven, moet u het type wijzigen. Als uw besturingssysteem Windows 7 is, klikt u op "Start" en gaat u naar "Configuratiescherm". Schakel het "Configuratiescherm" naar de weergave "Op categorie". Selecteer vervolgens "Gebruikersaccounts en Family Safety" en vervolgens in het geopende venster - "Gebruikersaccounts". Klik in het volgende venster op "Accounttype wijzigen". Het wachtwoordinvoervenster verschijnt.

Stap 2

Als er geen wachtwoord is ingesteld door de computerbeheerder, laat deze regel dan leeg. Druk op de Enter-toets. Selecteer in het volgende venster "Computerbeheerder" als uw accounttype. Daarna krijgt uw account beheerdersrechten.

Stap 3

Om beheerdersrechten toe te voegen aan uw account in het besturingssysteem Windows XP, moet u inloggen met een account dat al beheerdersrechten heeft. Ga hiervoor ook naar het "Configuratiescherm". Klik in het configuratiescherm op "Gebruikersaccounts" en klik vervolgens op "Accounttype wijzigen". Selecteer de jouwe in de lijst met accounts. Selecteer vervolgens "Computerbeheerder" als het accounttype.

Stap 4

U kunt deze methode ook gebruiken. Voer het systeem in "Veilige modus met opdrachtprompt". Voer bij de opdrachtprompt Control userpasswords2 in. Er verschijnt een venster. Vink het vakje aan naast de regel "Gebruikersnaam en wachtwoord vereisen". Selecteer vervolgens uw account en klik op "Eigenschappen".

Stap 5

Ga naar het tabblad "Groepslidmaatschap". Vink het vakje "Overige" aan. Klik dan op het pijltje ernaast. Selecteer in de lijst die verschijnt "Beheerders". Klik daarna op "Toepassen" en OK. Start uw computer opnieuw op en log in met uw account.

Populair per onderwerp