Internet Instellen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Internet Instellen Op Een Computer
Internet Instellen Op Een Computer

Video: Internet Instellen Op Een Computer

Video: ICT: Windows Netwerk instellen 2022, December
Anonim

Afhankelijk van het type verbinding zijn er verschillende soorten en methoden mogelijk om een ​​internetverbinding op een computer op te zetten. Het signaal kan zowel via draad als door het organiseren van een thuis- of openbaar draadloos netwerk worden verzonden. Dienovereenkomstig verschillen ook de apparaten die communicatie met het world wide web verzorgen. De meest voorkomende zijn bedrade verbindingen zoals huurlijnen en modemverbindingen. Ook 3G-communicatie wint aan kracht.

Internet instellen op een computer
Internet instellen op een computer

instructies:

Stap 1

Alle netwerkverbindingsinstellingen in het Windows-besturingssysteem bevinden zich in "Start"> "Configuratiescherm"> "Netwerk en internet"> "Een nieuwe verbinding maken". Selecteer in het menu dat verschijnt de optie die overeenkomt met uw type verbinding. Afhankelijk van de OS-editie kunnen de namen van het submenu enigszins verschillen.

Stap 2

Verbinding maken met een lokaal netwerk via een speciale lijn is mogelijk als er een netwerkkaart is geïnstalleerd. Maak de instellingen voor het TCP / IP-protocol, waar het IP-adres, de login en het wachtwoord van de provider en de autorisatiemethoden worden ingesteld. U kunt uw login en wachtwoord controleren bij uw provider.

Stap 3

Voor een modemverbinding wordt een modem gebruikt - een apparaat dat analoge signalen omzet in digitale en vice versa. De verbinding wordt gemaakt via een telefoonlijn. Om toegang te krijgen tot internet in de modeminstellingen, volstaat het om de gebruikersnaam en het wachtwoord op te geven, evenals het telefoonnummer waarmee de verbinding met de server tot stand wordt gebracht. Geef het wachtwoord op en log in bij het servicecentrum van uw mobiele provider.

Stap 4

Mobiele netwerken gebruiken ook modems, maar op een iets andere manier. Om te configureren, moet u het telefoonnummer opgeven om de internetservice te bellen (vaak * 99 #) en het toegangspunt instellen. Ook moet de simkaart een aangesloten gprs-internetdienst hebben.

Populair per onderwerp