Hoe Het RAM-geheugen In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen In Te Stellen
Hoe Het RAM-geheugen In Te Stellen

Video: Hoe Het RAM-geheugen In Te Stellen

Video: Hoe Het RAM-geheugen In Te Stellen
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory (RAM, RAM - Random Access Memory) is een van de belangrijkste onderdelen van een computer. Natuurlijk is de hoeveelheid RAM die in een computer is geïnstalleerd erg belangrijk, maar de configuratie ervan speelt ook een even belangrijke rol, aangezien de RAM-module ook een bepaalde snelheid heeft. Zelfs als uw computer een zeer krachtige processor heeft, kunt u zonder de juiste RAM-instellingen de rekenkracht van uw pc niet optimaal benutten.

Hoe het RAM-geheugen in te stellen
Hoe het RAM-geheugen in te stellen

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - RAM.

instructies:

Stap 1

In de regel worden de bedrijfsparameters van de RAM-modules automatisch ingesteld onmiddellijk nadat ze op het moederbord van de computer zijn aangesloten. Maar met behulp van het BIOS-menu kunt u het RAM-geheugen fijner aanpassen.

Stap 2

Zet de computer aan en druk direct daarna op de Del-toets. Het BIOS-menu verschijnt. In de regel vindt u de instellingen voor het configureren van RAM op het tabblad Geavanceerd. Vervolgens moet u CPU-configuratie selecteren en naar het tabblad Geheugencontroller gaan. Maar afhankelijk van het moederbordmodel en de BIOS-versie bevinden de RAM-instellingen zich mogelijk op andere tabbladen.

Stap 3

Wanneer u het menu opent en de parameters van het RAM-geheugen van de computer aanpast, ziet u dat bijna alle parameters de waarde "Auto" krijgen. Dit betekent dat het systeem de werking van het RAM automatisch heeft aangepast. U zult zien dat er veel opties voor geheugeninstellingen zijn. In feite hoeft u niet alle parameters handmatig te configureren, u hebt alleen de basisparameters nodig.

Stap 4

Een van de belangrijkste parameters van de RAM-werking is de geheugenfrequentie, dat wil zeggen de klokfrequentie waarmee uw geheugen werkt. Selecteer de regel Geheugenfrequentie en de parameter Handmatig daarin. Dit betekent dat u nu zelfstandig de frequentie van de OP kunt wijzigen. Stel nu de frequentie van het RAM in. De waarde die onmiddellijk verschijnt nadat u handmatige afstemming van de geheugenfrequentie hebt geselecteerd, wordt als standaard beschouwd, u kunt deze frequentie verhogen.

Stap 5

U kunt ook de snelheid van het afgeven van het leessignaal verhogen, hiervoor zoekt u de optie Speculative Leadoff (niet ondersteund door alle moederbordmodellen) en activeert u deze functie door de parameter Enabled te selecteren. Zoek vervolgens de Turn-Around Insertion-waarde en schakel deze functie ook in. Dit zou de geheugenprestaties iets moeten verbeteren.

Aanbevolen: