Een Videokaart Voor Je Pc Kiezen

Een Videokaart Voor Je Pc Kiezen
Een Videokaart Voor Je Pc Kiezen

Video: Een Videokaart Voor Je Pc Kiezen

Video: Een Videokaart Voor Je Pc Kiezen
Video: Koophulp: Dit zijn de beste videokaarten voor Full HD, WQHD en 4K 2024, Mei
Anonim

De keuze van een videokaart voor een personal computer komt neer op het bepalen van de taken die deze moet uitvoeren.

Een videokaart voor je pc kiezen
Een videokaart voor je pc kiezen

De belangrijkste indicatoren van een videoadapter zijn de frequentie van de grafische processor, de bitbreedte van de databus van de videocontroller naar de processor, de hoeveelheid geheugen en de frequentie ervan, en de aanwezigheid van video-uitgangen. Het is ook belangrijk welke versie van shaders de videokaart in hardware ondersteunt. Hoe hoger al deze parameters, hoe beter de adapter zal zijn, maar de kosten kunnen waanzinnige bedragen oplopen.

Voor standaardtaken, werken in kantoortoepassingen, internet en films kijken, volstaat het om een videokaart te nemen met zwakke prestaties, die tot $ 50 kost. Meestal is zo'n adapter uitgerust met 1 GB GDDR2 RAM en een processor tot 600 MHz. Dergelijke budgetkaarten worden gepresenteerd door de merken zowel GeForce als Radeon. Maar het moet gezegd worden dat nu nieuwe films die zijn geëxtraheerd, bijvoorbeeld van Blue-Ray-schijven, met tussenpozen op dergelijke kaarten kunnen worden weergegeven.

Voor games en videobewerking heb je een krachtigere videokaart nodig die hoge resoluties aankan. De prijsklasse van dergelijke adapters is erg breed, beginnend vanaf $ 100. Het belangrijkste bij dergelijke videokaarten is hardware-ondersteuning voor shaders en DirectX, hoe duurder de kaart, hoe hoger de versie van shaders die hij ondersteunt. De beste optie voor de games van vandaag is een grafische kaart die Shader 5 en DirectX 11 ondersteunt. Voor $ 100 koop je een kaart met 2 GB GDDR5 RAM en een 800 MHz-processor.

Voor professioneel werk met 3D-graphics en omgevingsmodellering is een videokaart voor games niet voldoende. Programma's zoals 3ds MAX en andere 3D-verwerkingspakketten vereisen aanpassing aan 3D-computing van adapters om correct te werken. Deze gespecialiseerde adapters kosten veel geld, gemiddeld vanaf $ 3.000. Ze worden voornamelijk gebruikt in grote 3D-modelleringsbedrijven.

Tegenwoordig wordt de videokaartmarkt gedomineerd door twee fabrikanten - Ati en NVidia. ATI promoot voornamelijk het merk Radeon, terwijl NVidia Geforce promoot. Er is geen groot prijsverschil tussen hen, zoals bijvoorbeeld in het geval van Amd- en Intel-processors, dus welke fabrikant te kiezen komt neer op individuele sympathie.

Aanbevolen: