Hoe Een Monitor Voor Een Computer Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Monitor Voor Een Computer Te Kiezen?
Hoe Een Monitor Voor Een Computer Te Kiezen?

Video: Hoe Een Monitor Voor Een Computer Te Kiezen?

Video: Hoe Een Monitor Voor Een Computer Te Kiezen?
Video: Hoe kies ik een monitor voor mijn thuiswerkplek? 2024, April
Anonim

De keuze voor een monitor is een verantwoorde zaak, aangezien deze lang duurt. Daarom is het belangrijk om hier niet mis te rekenen en precies het model aan te schaffen dat in alle opzichten goed geschikt is. In veel opzichten hangt de kwaliteit van de monitor af van hoe comfortabel een persoon zich zal voelen bij het werken op een computer, dus het is beter om meer tijd en aandacht te besteden aan het proces van het kiezen van een monitor dan later spijt te hebben van de verkeerde keuze.

Hoe een monitor voor een computer te kiezen?
Hoe een monitor voor een computer te kiezen?

instructies:

Stap 1

Er zijn veel monitormodellen op de markt voor computerapparatuur, dus de keuze moet in de eerste plaats worden gemaakt op basis van de kenmerken van de monitor en niet op basis van de fabrikant. Bovendien leveren momenteel alle computermerken van de wereld kwaliteitsproducten.

Stap 2

Als een soort monitormatrix moet rekening worden gehouden met vloeibaar kristal. Ze zijn de meest voorkomende in de wereld van vandaag. In tegenstelling tot CRT-monitoren die eraan voorafgingen, zijn ze veel veiliger voor de gezondheid, hebben ze een betere kleurweergave en verbruiken ze veel minder energie.

Stap 3

Bepaal eerst voor welk doel de monitor wordt gebruikt. Dit zal u helpen beslissen met welke diagonaal u het beter kunt kopen. Als je een monitor nodig hebt voor je werk, is het aan te raden een model te nemen met een schermdiagonaal van niet meer dan 20 inch; als je voor werk en ontspanning kiest, kies dan voor het 22-24 inch model. Als de monitor voornamelijk wordt gebruikt voor het kijken van films en voor het spelen van videogames, kun je modellen kiezen met een diagonaal van meer dan 25 inch.

Stap 4

De matrixreactietijd is ook een belangrijke parameter. Deze parameter moet tussen 8 ms en lager liggen. Er is praktisch geen verschil tussen 8 ms en 5 ms, aangezien 8 ms de grens is voor het menselijk oog. Maar je voelt het verschil tussen 15 en 8 ms. Kies dus een model met een minimale pixelrespons van 8ms.

Stap 5

Een van de belangrijkste indicatoren van een monitor is helderheid. LCD-monitoren in deze indicator zijn inferieur aan CRT-monitoren. Als de monitor wordt gebruikt voor het bekijken van foto's, films en videogames, moet de minimale helderheid 300 cd / m² zijn. Het wordt aanbevolen om alleen een monitor met een helderheid van minder dan 300 cd / m² te nemen als deze alleen voor werk wordt gebruikt.

Stap 6

Bepaal nu op basis van deze parameters wat voor soort monitor u gaat kopen. Maak je geen zorgen over de verbindingsinterfaces - ze zijn standaard. Tenzij je een monitor zonder digitale uitgang hebt gekocht en je videokaart alleen een digitale aansluitinterface heeft. In dit geval kun je een speciale adapter aanschaffen waarmee je zo'n monitor kunt aansluiten op de digitale interface op de videokaart.

Aanbevolen: