Hoe Dmp-bestanden Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Dmp-bestanden Te Openen
Hoe Dmp-bestanden Te Openen

Video: Hoe Dmp-bestanden Te Openen

Video: Hoe Dmp-bestanden Te Openen
Video: How to Read Dump Files 2024, Mei
Anonim

Tijdens storingen van het besturingssysteem verschijnt vaak BSOD (Blue Screen of Death-P) op het scherm of start de computer gewoon opnieuw op. Bij het opnieuw opstarten is het onmogelijk om de oorzaak van de fout te achterhalen. Om deze te bepalen, worden geheugendumpbestanden gebruikt, die niet zo gemakkelijk te openen zijn.

Hoe dmp-bestanden te openen
Hoe dmp-bestanden te openen

Noodzakelijk

BlueScreenView-software

instructies:

Stap 1

Als u de dump-opnameoptie in de instellingen van het besturingssysteem inschakelt, kunt u in geval van storingen de oorzaak van de fout achterhalen. Geheugendumpbestanden hebben de extensie dmp. Om ze te openen, worden speciale programma's gebruikt, bijvoorbeeld BlueScreenView of Microsoft-foutopsporingsprogramma's. Hoewel het laatste hulpprogramma speciaal is ontworpen voor Windows-platforms, vereist het de nieuwste versie van het. NET Framework-pakket dat is geïnstalleerd, dus het wordt zelden gebruikt.

Stap 2

In eerste instantie moet u de mogelijkheid uitschakelen om het systeem automatisch opnieuw op te starten om het foutnummer en de decodering ervan te zien, evenals de mogelijkheid om geheugendumpbestanden te maken tijdens een systeemcrash. Ga naar uw bureaublad en klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Geavanceerd", klik in het gedeelte "Opstarten en herstellen" op de knop "Opties". Schakel het selectievakje Automatisch opnieuw opstarten uit. Als u wordt geconfronteerd met een situatie waarin het systeem niet meer kan worden geladen, activeert u deze optie via het opstartmenu: druk op de F8-toets wanneer het systeem opstart en selecteer de regel "If the system fail, do not reboot". Nu kunt u het "blauwe scherm van de dood" zien en, na het opschrijven van de foutcode, de oorsprong ervan achterhalen met een andere computer.

Stap 4

Maar het is niet altijd mogelijk om de oorzaak van de BSOD met 2-3 regels te achterhalen. Als u BlueScreenView gebruikt, kunt u meer details vinden. Het programma kan worden gedownload via de volgende link https://www.nirsoft.net/utils/bluescreenview.zip, en de Russifier kan worden gedownload via deze link https://www.nirsoft.net/utils/trans/bluescreenview_russian. ritssluiting.

Stap 5

Nadat u dit programma in het hoofdvenster van het programma hebt gestart, kunt u alle dumpbestanden op uw systeem zien. Hun afwezigheid geeft aan dat er geen stroomuitval is opgetreden of dat de mogelijkheid om dmp-bestanden te schrijven nog niet is gebruikt.

Stap 6

Selecteer het meest recente dumpbestand op datum en lees de uitgebreide uitleg ervoor. Als er niet genoeg informatie is om het probleem op te lossen, klikt u op het menu Bestand en selecteert u Google zoeken naar foutcode en stuurprogramma. Een zoekmachine kan een oplossing vinden.

Aanbevolen: