Hoe De Taakcoördinator Te Bellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakcoördinator Te Bellen
Hoe De Taakcoördinator Te Bellen

Video: Hoe De Taakcoördinator Te Bellen

Video: Hoe De Taakcoördinator Te Bellen
Video: Hoe vraag je een persoonsvolgend budget aan. 2024, April
Anonim

Taakbeheer is een systeemhulpprogramma voor Windows-besturingssystemen. Het venster Taakbeheer heeft verschillende tabbladen. Ze tonen actieve applicaties, processen en computerbronnen die door processen worden gebruikt.

Hoe de taakcoördinator te bellen
Hoe de taakcoördinator te bellen

instructies:

Stap 1

De taakbeheerder is meestal nodig om een bevroren proces te beëindigen of om te kijken naar de verdeling van middelen over de processen. Bovendien kunt u de activiteit van de netwerkverbinding grafisch bekijken, als deze werkt. Er zijn verschillende methoden om Taakbeheer te starten.

Stap 2

De meest bekende is de toetscombinatie "Ctrl + Alt + Del". Deze methode komt het meest voor in het besturingssysteem Windows XP. Nadat u deze toetsen tegelijkertijd hebt ingedrukt, verschijnt het venster Taakbeheer op het bureaublad. Na het starten verschijnt er een groene indicator in het systeemvak naast de klok. Wanneer u de muiscursor erover beweegt, verschijnt er een menu dat de mate van CPU-gebruik in procenten weergeeft.

Stap 3

Als u in Windows 7 en Vista op "Ctrl + Alt + Del" drukt, verschijnt er een scherm met verschillende opties om uit te kiezen. Onder hen kunt u "Taakbeheer" kiezen. Na het klikken toont het systeem het bureaublad weer en start het taakbeheer. Voor Windows 7 / Vista is er een handiger manier: de toetsencombinatie "Ctrl + Shift + Esc". Wanneer u erop drukt en de overgangsmenu's omzeilt, wordt de taakbeheerder geopend. Deze methode is ook beschikbaar in andere versies van Windows.

Stap 4

De derde methode wordt geïmplementeerd via het standaard hulpprogramma "Uitvoeren". Ga naar het adres: "Start" -> "Alle programma's" -> "Accessoires" -> "Uitvoeren". Of start het door op de toetscombinatie "Win + R" te drukken. In het geopende venster schrijft u in de invoerregel "taskmgr" en drukt u op de "Enter"-toets. Na het klikken zal het besturingssysteem Taakbeheer starten.

Stap 5

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kan dit een gevolg zijn van virusactiviteit. Scan in dit geval eerst uw systeem volledig met een antivirusprogramma. Doe dan het volgende: druk op "Win + R", typ in het veld "Open" "gpedit.msc" en druk op "Enter". Het dialoogvenster "Groepsbeleid" wordt geopend, navigeer naar: "Groepsbeleid" -> "Lokaal computerbeleid" -> "Gebruikersconfiguratie" -> "Beheersjablonen" -> "Systeem" -> "Ctrl + Alt + Del Capabilities ". Dubbelklik aan de rechterkant van het venster "Ctrl + Alt + Del Opportunities" op de regel "Taakbeheer verwijderen" (Standaardstatus - Niet ingesteld). Roep het venster "Eigenschappen" op en klik op "Taakbeheer verwijderen". Verander de schakelaar "Ingeschakeld" in "Uitgeschakeld", klik vervolgens op "Toepassen" en "OK".

Aanbevolen: