Hoe BIOS Te Bellen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe BIOS Te Bellen Op Een Laptop
Hoe BIOS Te Bellen Op Een Laptop

Video: Hoe BIOS Te Bellen Op Een Laptop

Video: Hoe BIOS Te Bellen Op Een Laptop
Video: How to Fix Laptop BEEPING on startup Problem - Which Stuck at Booting Black Screen :) 2024, Mei
Anonim

BIOS is een acroniem dat een ontevreden glimlach op het gezicht tovert van veel, vooral beginnende gebruikers. Dit is echter het belangrijkste systeem voor het beheren van de hardwarebronnen van een computer, en zonder dit is het soms onmogelijk om bijvoorbeeld een USB-apparaat te starten. Het aanroepen van het BIOS op een desktopcomputer en op een laptop is niet anders.

Hoe BIOS te bellen op een laptop
Hoe BIOS te bellen op een laptop

instructies:

Stap 1

Als u zich in een besturingssysteemomgeving bevindt, kunt u alleen naar het BIOS gaan als u de laptop opnieuw opstart. U kunt dit doen via het menu "Start" of via de herstarttoets, als die er is (in de meeste gevallen moet u de afsluittoets ingedrukt houden zodat de laptop uitschakelt en niet in de slaapstand gaat, draai hem dan om opnieuw).

Stap 2

U kunt BIOS-instellingen invoeren voordat u het besturingssysteem laadt. Onderaan verschijnt een promptbericht Druk op F1 om de instellingen te openen. In plaats van F1 kan er een andere toets of combinatie zijn, zoals Ctrl + Alt + Ins. Voor betrouwbaarheid kunt u meerdere keren op drukken. Als u desondanks geen tijd had en het besturingssysteem is gestart, moet u de laptop opnieuw opstarten.

Stap 3

Als u alles correct doet, wordt een blauw BIOS-instellingenvenster geopend. Hier kunt u de opstartvolgorde van de media aanpassen, de instellingen van de video, geluid, netwerkkaart, USB-instellingen wijzigen. U kunt ook specifieke apparaten in- of uitschakelen door de waarde te wijzigen van Uitgeschakeld in Ingeschakeld. U kunt de prestaties van uw computer verhogen, maar het wordt aanbevolen voor professionals om dit te doen, omdat onjuiste instellingen ervoor kunnen zorgen dat de computer stopt met opstarten en u alle BIOS-instellingen moet uitschakelen.

Stap 4

Als u Windows opnieuw installeert, denk er dan aan om de installatie vanaf de dvd of cd-rom te starten. Configureer het na de eerste keer opnieuw opstarten om opnieuw vanaf de harde schijf te starten. Om uw wijzigingen op te slaan, drukt u op F10 of Save & exit setup (Save and exit setup / Save CMOS & exit setup). Er verschijnt een venster waarin wordt bevestigd dat u de instellingen wilt opslaan. Druk op Y als u akkoord gaat met opslaan, zo niet - N.

Aanbevolen: