Hoe Bestandscaching Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestandscaching Uit Te Schakelen
Hoe Bestandscaching Uit Te Schakelen

Video: Hoe Bestandscaching Uit Te Schakelen

Video: Hoe Bestandscaching Uit Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Informatiecaching door OS I/O-subsystemen bij het uitwisselen van gegevens met opslagapparaten wordt al heel lang gebruikt. Caching zorgt voor bijna onmiddellijke wijziging van de nieuw geschreven gegevens vanwege het feit dat ze niet echt op het medium zijn opgeslagen, maar alleen in een buffer in RAM zijn geplaatst. De prijs die voor deze aanpak moet worden betaald, is het potentieel voor gegevensverlies als gevolg van een plotselinge stroomstoring. Daarom is het vaak zinvol om bestandscaching uit te schakelen (bijvoorbeeld voor een flashstation).

Hoe bestandscaching uit te schakelen
Hoe bestandscaching uit te schakelen

Noodzakelijk

Beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Log in op het Windows Configuratiescherm. Open hiervoor het hoofdmenu van de grafische shell door op de knop "Start" in de taakbalk op het bureaublad te klikken. Markeer in dit menu het item "Instellingen". Wacht tot het submenu verschijnt. Klik op het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Open het venster Beheermap. Als de huidige weergavemodus in het configuratiescherm "Categorieweergave" is, klikt u op de link "Prestaties en onderhoud" en vervolgens op de link "Beheer".

Als het configuratiescherm inhoud in klassieke stijl weergeeft, zoek dan Systeembeheer en open. Om dit te doen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop of klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u "Openen" in het contextmenu.

Stap 3

Start de Microsoft Management Console (MMC). Dubbelklik hiervoor op de snelkoppeling "Computerbeheer" in het mapvenster "Beheer" of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Openen" in het contextmenu.

Stap 4

Activeer de MMC Storage Management-module. Vouw indien nodig het gedeelte Opslag van de groep Computerbeheer (lokaal) uit. Markeer Schijfbeheer met de muis of de cursorknoppen. De interface van de geselecteerde module wordt weergegeven in het rechterdeelvenster van de console.

Stap 5

Open het eigenschappenvenster van het station waarvoor u bestandscaching wilt uitschakelen. Zoek in de onderste lijst in het rechterdeelvenster van de beheerconsole het item dat overeenkomt met het doelapparaat. Klik met de rechtermuisknop op het blok met informatie over de schijf. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 6

Navigeer naar het beheren van opties voor bestandscaching bij het schrijven naar het geselecteerde station. Klik op het tabblad "Beleid" van het dialoogvenster Eigenschappen.

Stap 7

Schakel bestandscaching uit. Activeer de optie "Optimaliseren voor snelle verwijdering" door te klikken op het keuzerondje met de bijbehorende tekst in de stuurgroep "Schrijfcaching en veilig verwijderen". Leg de aangebrachte wijzigingen vast door op de knop OK te klikken.

Aanbevolen: