Hoe De Sjabloon Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Sjabloon Aan Te Passen
Hoe De Sjabloon Aan Te Passen

Video: Hoe De Sjabloon Aan Te Passen

Video: Hoe De Sjabloon Aan Te Passen
Video: Cursus Word: Sjabloon Ontwerpen (elke pagina dezelfde opmaak) 2024, Mei
Anonim

De eenvoudigste manier voor een beginner om een website te maken, is door een standaardsjabloon te gebruiken. De uniciteit van het hulpmiddel kan worden bereikt door een aantal cosmetische en organisatorische wijzigingen in het standaardontwerp aan te brengen.

Hoe de sjabloon aan te passen
Hoe de sjabloon aan te passen

Noodzakelijk

  • - sitesjabloon;
  • - Photoshop-programma;
  • - extensie voor de browser FireBug;
  • - Kladblok ++-editor.

instructies:

Stap 1

Zoek op internet een websitesjabloon die bij u past. Verken de voorgestelde sjablonen, let op hun aanpassingsvermogen aan de grootte van de monitor, de specifieke kenmerken van de opstelling van kolommen en menu's. Download de geselecteerde optie. Controleer de prestaties door bestanden te uploaden naar de hoofdmap van de site die wordt gemaakt. Als de sjabloon fouten bevat die in het werk aan het licht komen, is het beter om een andere optie te zoeken.

Stap 2

Wijzig de meeste afbeeldingen in de sjabloon. Vervang elke afbeelding als volgt. Start Photoshop en open een van de grafische sjabloonbestanden erin. Kijk in het menu "Afbeelding" in de kolom "Grootte" voor de beeldparameters. Open een nieuw blad met dezelfde afmetingen en maak de afbeelding die je nodig hebt erop. Sla het resultaat op in de sjabloonmap onder de naam van het te vervangen grafische bestand. Daarom is het noodzakelijk om alle betekenisvolle afbeeldingen te vervangen.

Stap 3

Wijzig de rest van de parameters met behulp van trapsgewijze tabellen style.css, een formele programmeertaal die het uiterlijk van een document beschrijft. Het is handiger om dergelijke wijzigingen aan te brengen via het beheerderspaneel en het is beter om de resultaten op lokale hosting te bekijken om niet elke update naar de server te uploaden.

Stap 4

Download en installeer de gratis FireBug-extensie voor uw browser. Een pictogram met een gele bug zou in de rechterbovenhoek van het browservenster moeten verschijnen. Klik op het pictogram en druk op F12. De samengevouwen paginacode verschijnt onderaan het scherm. Het kan worden uitgebreid door met de muis over de plustekens te gaan. Door op de rij van een element te klikken, kunt u bovenaan het scherm zien hoe het wordt gemarkeerd. Rechts in het venster met de code staan stijlen die de regels aangeven die verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk van de pagina.

Stap 5

Open de sjabloon in de Kladblok++-editor. Gebruik FireBug om de te wijzigen parameters te vinden en bewerk ze in Kladblok ++.

Stap 6

Sla het resultaat op en upload de gemaakte site naar de server.

Aanbevolen: