Hoe De Taakbeheerder Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbeheerder Aan Te Passen
Hoe De Taakbeheerder Aan Te Passen

Video: Hoe De Taakbeheerder Aan Te Passen

Video: Hoe De Taakbeheerder Aan Te Passen
Video: Hoe maak je je computer sneller met Taakbeheer? Tutorial 2024, Maart
Anonim

Voor een duidelijke en foutopsporingswerking van software, is het noodzakelijk om deze te configureren. De instelling wordt meestal direct na het starten van het programma uitgevoerd. Sommige programma's kunnen alleen worden aangepast door speciale bestanden te bewerken, zoals registerbestanden van het besturingssysteem. Voor de taakmanager, die bij het systeem wordt geleverd, worden de instellingen opgegeven tijdens de installatie.

Hoe de taakbeheerder aan te passen
Hoe de taakbeheerder aan te passen

Het is nodig

Het hulpprogramma "Taakbeheer" dat in het systeem is ingebouwd

instructies:

Stap 1

Als u dit systeemhulpprogramma nog nooit eerder bent tegengekomen, kunt u het snel repareren. Het volstaat om de combinatie van 3 toetsen in te drukken: Ctrl + alt="Image" + Del (Ctrl + Shift + Esc). Het hoofdvenster van het programma verschijnt voor u. Om tussen de secties van de programma's te navigeren, zijn de bijbehorende tabbladen beschikbaar, met elk ervan kunt u bepaalde taken uitvoeren. In de regel gebruikt een gewone gebruiker van het Windows-besturingssysteem het als sommige processen vastlopen.

Stap 2

Het wordt door programmeurs gebruikt om interrupts (IRQ's) te ontvangen die het probleem van systeemcrashes helpen identificeren. Aan de hand van de waarde van de interrupt kunt u achterhalen waarvoor een bepaald proces verantwoordelijk is in de werking van het systeem. Standaard is deze waarde verborgen, met behulp van het programma-instellingenmenu kunt u het programma dwingen om onderbrekingen weer te geven. Klik in het hoofdvenster van het programma op het bovenste menu "Weergave", selecteer "Kolommen selecteren".

Stap 3

In het geopende venster ziet u veel opties die niet worden weergegeven in de "Taakbeheer". Vink het vakje naast "Proces-ID" aan en klik op "OK". Er verschijnt een extra kolom in het hoofdvenster van het programma, op het tabblad "Processen". Besteed aandacht aan het tabblad waarop u zich bevond. Voor 3 van de 5 bestaande tabbladen is deze functie niet beschikbaar, dus ga naar het tabblad "Processen" en volg de hierboven beschreven stappen.

Stap 4

Onder andere instellingen van dit hulpprogramma kunt u de "Update rate" markeren. De standaardwaarde is "Normaal" (vernieuwingsfrequentie). Het wijzigen van deze waarde heeft in principe alleen invloed op de relevantie van de weergegeven gegevens.

Aanbevolen: