Hoe De Kleuren In De Monitor Aan Te Passen

Inhoudsopgave:

Hoe De Kleuren In De Monitor Aan Te Passen
Hoe De Kleuren In De Monitor Aan Te Passen

Video: Hoe De Kleuren In De Monitor Aan Te Passen

Video: Windows 10 - kleuren aanpassen 2022, December
Anonim

Mensen die lange tijd achter de computer werken, moeten voor hun eigen gezondheid zorgen. Het is geen geheim dat de gebruikelijke computers en laptops in de eerste plaats het gezichtsvermogen negatief beïnvloeden. Het menselijk oog neemt de frequentie van het flikkeren van het scherm niet waar, maar dat doet het wel, wat betekent dat het zicht, met name het vermogen om de blik duidelijk te focussen, na verloop van tijd verzwakt. Om het nadelige effect te verminderen, is het noodzakelijk om de schermresolutie en de kleurweergave correct aan te passen.

Hoe de kleuren in de monitor aan te passen
Hoe de kleuren in de monitor aan te passen

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat de kleuren op de monitor onze ogen bevallen, is het noodzakelijk om de monitor te kalibreren. Gebruik hiervoor het hulpprogramma Adobe Gamma, een onderdeel van Adobe Photoshop. Maar voordat u het proces start, moet u ervoor zorgen dat er geen andere vergelijkbare hulpprogramma's op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 2

Eerst moet u de monitor 15-30 minuten opwarmen en de grijze kleur op het bureaublad instellen. Start Adobe Gamma en selecteer kalibratie met behulp van de wizard (eenvoudigere optie). Vervolgens moet u een "kleurprofiel" selecteren - het beste van alles, een profiel van de fabrikant (windows / system32 / spool / drivers / kleur). Het proces is begonnen. Klik op "Volgende" en zet het contrast van de monitor op het maximum. Maar we hebben de helderheid zo ingesteld dat het kleine vierkant in de grote bijna zwart wordt, maar een beetje lichter dan de grote.

Stap 3

Daarna wordt de juiste gammacorrectie ingesteld. Om dit te doen, moet u Windows Default installeren (tabblad hieronder) en het vakje Alleen één gamma weergeven aanvinken. Met behulp van de muis bereiken we een resultaat waarbij het grijze vierkant opgaat in de achtergrond.

Stap 4

Klik vervolgens op "Volgende" en stel de kleurtemperatuur van de monitor in. We zetten 6500K zowel in het raam als op de monitor.

Stap 5

Door dit te doen, kunt u het kalibratieresultaat evalueren. Om dit te doen, drukt u op "Volgende" en gebruikt u de knoppen Voor en Na om het beeld voor en na de kalibratie te vergelijken. Het resulterende profiel moet worden opgeslagen en het Adobe Gamma-hulpprogramma mag in geen geval worden verwijderd.

Populair per onderwerp