Hoe De Grootte Van Een Partitie Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Partitie Te Vergroten
Hoe De Grootte Van Een Partitie Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Partitie Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Partitie Te Vergroten
Video: HOE MAAK IK EEN PARTITIE? 2024, Mei
Anonim

Met de release van het nieuwe Windows Seven-besturingssysteem hebben veel gebruikers te maken gehad met het probleem van onvoldoende ruimte op de logische schijf van het systeem. Het feit is dat het relatief oude, maar door iedereen zo geliefde besturingssysteem Windows XP, slechts 3-4 GB harde schijfruimte in beslag nam. Maar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft vereist 10-15 GB. Hierdoor rijst de vraag om de lokale schijf uit te breiden.

Hoe de grootte van een partitie te vergroten
Hoe de grootte van een partitie te vergroten

Noodzakelijk

Paragon Partitie Magie

instructies:

Stap 1

U kunt een lokale schijf op twee manieren uitbreiden: een stuk van een andere partitie "afzagen", of het systeemgebied volledig samenvoegen met een andere schijf.

Stap 2

Welke optie je ook kiest, je hebt Paragon Partition Magic nodig. Installeer het op uw computer en start het opnieuw op. Voer het programma in elke modus uit, zoek op het tabblad "Wizards" het item "Sectie-extensie". Selecteer het gedeelte waarvan u het gebied wilt scheiden. Houd er rekening mee dat dit alleen niet-toegewezen schijfruimte kan zijn. Klik op Toepassen. De computer zal opnieuw opstarten en blijven werken in DOS-modus.

Stap 3

Als u besluit om twee secties te combineren, klik dan met de rechtermuisknop op een ervan en selecteer de regel "Combineer secties". Geef het tweede deel aan dat bij het proces betrokken is. Houd er rekening mee dat na het samenvoegen alle gegevens op de tweede partitie automatisch naar de systeemschijf worden verplaatst. Zorg vooraf voor hun veiligheid door ze naar een andere partitie van de harde schijf te kopiëren.

Aanbevolen: