Hoe De Grootte Van Een Afbeelding In Html Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Afbeelding In Html Te Vergroten
Hoe De Grootte Van Een Afbeelding In Html Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Afbeelding In Html Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Afbeelding In Html Te Vergroten
Video: HTML 2 1 Afbeelding toevoegen 2024, Mei
Anonim

U kunt de grootte van de afbeelding die op de pagina wordt weergegeven, wijzigen door de juiste kenmerken voor de tag op te geven

die verantwoordelijk is voor het weergeven van de afbeeldingen op de HTML-pagina. Verhogen of verlagen gaat via de attributen width en height.

Hoe de grootte van een afbeelding in html te vergroten
Hoe de grootte van een afbeelding in html te vergroten

Een afbeelding invoegen

Voeg voor het bewerken een afbeelding toe aan de pagina door tags op te geven

… Om een HTML-document te bewerken, moet u de pagina in een teksteditor openen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer het kenmerk "Openen met" - "Kladblok". U kunt ook een andere editor specificeren die voor u handiger is om de code te wijzigen.

Ga naar het documentgedeelte en zoek de tag

… Als de afbeelding nog niet aan de pagina is toegevoegd, voert u de volgende code in:

Het pad naar het afbeeldingsbestand kan relatief of absoluut zijn. Het attribuut alt="Afbeelding" is verantwoordelijk voor de naam van de afbeelding en het toevoegen van een bijschrift eraan, dat wordt weergegeven wanneer de muisaanwijzer op de afbeelding staat.

Verandering van maat

Om de afbeelding te vergroten, stelt u de juiste breedte- en hoogteparameters in door attributen toe te voegen aan de afbeeldingstag:

De parameter width komt overeen met de breedte van de afbeelding en height bevat de indicator van de hoogte van de afbeelding. In dit geval wordt bij het openen van de pagina een afbeelding met een breedte van 300 pixels en een hoogte van 350 pixels in het browservenster weergegeven. U kunt ook de kenmerken hspace en vspace toevoegen om de opmaakinstellingen op de pagina te wijzigen:

In deze descriptor werden horizontale (hspace) en verticale (vspace) marges van de afbeelding gespecificeerd. Elke tekst die aan de pagina wordt toegevoegd, wordt horizontaal 5 pixels van de afbeelding verwijderd en verticaal 10 pixels. Het randattribuut is verantwoordelijk voor het maken van een rand van 1 pixel rond de afbeelding.

Opgemerkt moet worden dat de grootte van de afbeelding niet alleen in pixels kan worden ingesteld, maar ook als een percentage ten opzichte van de grootte van het browservenster. Bijvoorbeeld:

Als gevolg van het werk van deze code zal de afbeelding over de gehele breedte van het venster worden uitgerekt. Het is vermeldenswaard dat het beeld in dit geval vervormd kan raken. De vergrote weergave van de afbeelding is afhankelijk van de kwaliteit van de afbeelding zelf.

Sla de aangebrachte wijzigingen op met de functie "Bestand" - "Opslaan" van het venster "Kladblok". Controleer de weergave van de afbeelding in het browservenster door het HTML-bestand te openen door met de rechtermuisknop te klikken en de optie "Openen met" te kiezen. Selecteer in de lijst met voorgestelde opties het programma dat u gebruikt om op internet te surfen. U kunt het HTML-bestand een willekeurig aantal keren bewerken om de afbeeldingsgrootte aan te passen.

Aanbevolen: