Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Vergroten
Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Te Vergroten
Video: 2 Afbeeldingen verkleinen of vergroten 2024, Mei
Anonim

Het grootste probleem bij het vergroten van rasterafbeeldingen is dat de grafische editor nergens informatie kan vinden over de kleur van pixels die aan de afbeelding zijn toegevoegd om deze te vergroten. Het programma kopieert de bestaande pixels en als gevolg daarvan verliest de vergrote afbeelding veel van de originele afbeelding. Als het onmogelijk is om het vergroten van de lineaire afmetingen van het bestand te vermijden, moet de afbeelding na het einde van de transformatie worden gecorrigeerd.

Hoe de grootte van een afbeelding te vergroten
Hoe de grootte van een afbeelding te vergroten

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

De meest bekende manier om het formaat van een afbeelding te vergroten met behulp van standaard Photoshop-tools, is om het formaat achtereenvolgens met tien procent te wijzigen met behulp van de optie Afbeeldingsgrootte in het menu Afbeelding. Om deze methode te gebruiken, opent u het venster met formaatinstellingen en wijzigt u pixels in percentages in het deelvenster Pixelafmetingen. Voer 110% in een van de velden op dit paneel in. Selecteer Bicubisch als interpolatiemethode en klik op de knop OK.

Stap 2

Als je het beeld met tien tot twintig procent moet vergroten, zal de beeldkwaliteit er niet veel onder lijden. U kunt echter een voorbeeld van de bewerkte afbeelding bekijken door in het Navigator-paneel tot honderd procent in te zoomen. Het kan zijn dat de kleurruis die aanwezig is in de originele afbeelding toenam met de afbeelding en meer opviel. Ruis verwijderen met het filter Ruis verminderen in de groep Ruis van het menu Filter.

Stap 3

Als compressieartefacten zichtbaar worden in bepaalde delen van de afbeelding, verwijdert u deze indien mogelijk met behulp van de Clone Tool. Plaats hiervoor de cursor op een afbeeldingsfragment dat is geverfd in dezelfde kleur als het bewerkte gebied, maar zonder artefacten. Houd de alt="Image"-toets ingedrukt en klik op dit gebied. Klik op het bewerkbare gedeelte van de afbeelding. Pixels uit het gebied dat als bron voor het klonen was geselecteerd, worden ernaar gekopieerd.

Stap 4

Dupliceer de laag met de optie Laag dupliceren in het menu Laag. Verscherp de dubbele laag door deze eerst over te schakelen naar de Lab-kleurmodus met behulp van de Lab-optie in de modusgroep van het menu Afbeelding. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op de knop Niet samenvoegen om de lagen op te slaan.

Stap 5

Klik op het tabblad Kanalen op het kanaal Lichtheid en pas het filter Onscherp masker erop toe. Klik op het Lab-kanaal om het resultaat te zien van het toepassen van het filter op een kleurenafbeelding.

Stap 6

Schakel het beeld terug naar de RGB-modus. Pas de dekking van de filterlaag aan om de beste mix van scherpe en vage afbeeldingen te verkrijgen.

Stap 7

Sla de vergrote afbeelding op in een jpg-bestand met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: