Hoe Een Avi-bestand In Delen Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Avi-bestand In Delen Te Splitsen
Hoe Een Avi-bestand In Delen Te Splitsen

Video: Hoe Een Avi-bestand In Delen Te Splitsen

Video: Hoe Een Avi-bestand In Delen Te Splitsen
Video: avi bestand 2024, April
Anonim

AVI is een van de meest voorkomende indelingen voor digitale video-opslag. Opnamen van videocamera's, tv-tuners, video's die van internet zijn gedownload, worden in de meeste gevallen in dit formaat weergegeven. Daarom hebben veel gebruikers van pc's zo vaak een vraag over hoe ze een avi-bestand in delen kunnen splitsen. Het splitsen van video in fragmenten kan nodig zijn bij het voorbereiden van presentaties, het maken van een homevideo-archief, het bewerken van een video uit verschillende videobestanden. Met behulp van het Virtual Dub-programma lost u dit probleem in een mum van tijd op.

Hoe een avi-bestand in delen te splitsen
Hoe een avi-bestand in delen te splitsen

Noodzakelijk

Gratis universele video-editor VirtualDub 1.9.9 beschikbaar om te downloaden van virtualdub.org

instructies:

Stap 1

Open het avi-bestand dat u wilt splitsen in VirtualDub. Selecteer hiervoor de items "Bestand" -> "Videobestand openen …" in het hoofdmenu van de applicatie. U kunt ook op Ctrl + O drukken. Ga in het dialoogvenster voor bestandsselectie naar de gewenste map, selecteer het bestand in de lijst en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Activeer de kopieermodus van de videostream zonder wijzigingen. Selecteer het gedeelte "Video" in het hoofdmenu. Vink het vakje "Directe stream kopiëren" aan.

Stap 3

Activeer de kopieermodus van de audiostream zonder wijzigingen. Selecteer in het applicatiemenu het item "Audio" en vink het item "Direct stream kopiëren" aan. De modi voor het direct kopiëren van video- en audiostreams voorkomen de verwerking van de avi-bestandsgegevens, waardoor u deze zo snel mogelijk en zonder kwaliteitsverlies in delen kunt splitsen.

Stap 4

Stel het startpunt in voor de eerste van de delen waarin het bestand is gesplitst. Verplaats de schuifregelaar onder aan het venster naar het frame waar u het videosegment wilt laten beginnen. Als het eerste deel vanaf het eerste frame moet beginnen, verplaats de schuifregelaar dan niet. Druk op de Home-toets of selecteer "Set selection start" in het menu "Bewerken".

Stap 5

Stel het eindpunt in voor het huidige gedeelte van de video. Verplaats de schuifregelaar naar het frame waarmee u het onderdeel wilt laten eindigen. Klik op de knop "Einde" of klik op het item "Selectie einde instellen" in het menu "Bewerken".

Stap 6

Sla een deel van de video op als een apart avi-bestand. Activeer in het hoofdmenu van de applicatie het item "Bestand" en selecteer vervolgens "Opslaan als AVI …". U kunt ook op de F7-toets drukken. Er verschijnt een dialoogvenster voor het opslaan van bestanden. Geef het pad en de bestandsnaam op om op te slaan. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 7

Wacht tot het einde van het opslaan van het videofragment in een bestand. Het dialoogvenster VirtualDub-status geeft informatie weer over het proces van het schrijven van het bestand naar schijf.

Stap 8

Stel het startpunt in voor het volgende gedeelte van het gesplitste bestand. Verplaats indien nodig de schuifregelaar onder in het venster naar de gewenste positie. Als de volgende sectie onmiddellijk na de vorige moet beginnen, verplaats de schuifregelaar dan niet. Druk op de Home-toets of gebruik de menu-items "Bewerken" -> "Selectie start instellen". Ga naar stap 5.

Aanbevolen: