Een Wachtwoord Instellen Op Een Pc

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Op Een Pc
Een Wachtwoord Instellen Op Een Pc

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Een Pc

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Een Pc
Video: hoe zet je een wachtwoord op je pc en hoe haal je het er af 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende soorten wachtwoorden die op een computer kunnen worden geïnstalleerd. Ze beschermen individuele menu's of voorkomen volledig de mogelijkheid om de parameters van de pc te wijzigen.

Een wachtwoord instellen op een pc
Een wachtwoord instellen op een pc

instructies:

Stap 1

Stel eerst een wachtwoord in voor alle gebruikers die zijn geregistreerd in het besturingssysteem. Besteed speciale aandacht aan accounts met beheerdersrechten. Log in op het besturingssysteem met een account. Open het Configuratiescherm en ga naar het menu Gebruikersaccounts.

Stap 2

Selecteer Maak een wachtwoord voor uw account aan. Voer twee keer dezelfde combinatie van cijfers en letters in en geef een woord op dat een hint voor u zal zijn als u uw wachtwoord vergeet. Klik op de knop "Wachtwoord opslaan". Herhaal deze procedure voor alle andere accounts.

Stap 3

Start nu uw computer opnieuw op en ga naar het BIOS-menu. Om dit te doen, drukt u aan het begin van het opstarten van de computer op de Delete-toets. Markeer BIOS-wachtwoord instellen en druk op Enter. Voer de gewenste combinatie twee keer in. Het is raadzaam om Latijnse letters te gebruiken. Markeer Opslaan en afsluiten en druk op Enter. De aanwezigheid van dit wachtwoord voorkomt ongewenste wijzigingen in de computerinstellingen.

Stap 4

Ga nu opnieuw naar het BIOS-menu. Markeer Beheerderswachtwoord instellen en druk op Enter. Stel een nieuwe combinatie in en sla de instellingen op. Wanneer u nu de computer aanzet, verschijnt er onmiddellijk een venster voor het invoeren van een wachtwoord. Het voorkomt niet alleen het openen van het BIOS-menu of het laden van het besturingssysteem, maar ook de mogelijkheid om een nieuw besturingssysteem te installeren, partities te formatteren of multiboot-schijven te starten.

Stap 5

Helaas zijn bios- en supervisorwachtwoorden niet betrouwbaar. Als u een van deze wachtwoorden vergeet, zet u uw computer uit en haalt u de systeemeenheid uit elkaar. Verwijder de kleine batterij op het moederbord uit de sleuf. Sluit de contacten waaraan het grenst. Vervang de batterij en zet de computer aan. Door de BIOS-instellingen opnieuw in te stellen, hebt u de bovenstaande twee wachtwoorden uitgeschakeld.

Aanbevolen: