Afdrukken Naar Een Plotter

Inhoudsopgave:

Afdrukken Naar Een Plotter
Afdrukken Naar Een Plotter

Video: Afdrukken Naar Een Plotter

Video: Afdrukken Naar Een Plotter
Video: How to print to the plotter 1 2024, Maart
Anonim

Een plotter is een grootformaat printer die wordt gebruikt om grote diagrammen, kaarten en tekeningen af te drukken. U kunt ook een plotter gebruiken om Microsoft Word- of Microsoft Excel-bestanden af te drukken. Hiervoor moet u enkele afdrukinstellingen wijzigen en het paginaformaat aanpassen.

Afdrukken naar een plotter
Afdrukken naar een plotter

instructies:

Stap 1

Open Microsoft Word-editor en selecteer het bestand dat u op de plotter wilt plotten.

Stap 2

Klik op "Bestand" in het menu en vervolgens op de knop "Pagina-instelling". Selecteer de optie "Voorkeuren" in het vervolgkeuzemenu en klik op de Microsoft Word-knop. Schakel het selectievakje Gebruikergedefinieerd paginaformaat gebruiken in.

Stap 3

Voer het paginaformaat in. Het maximale paginaformaat in Microsoft Word is 22 vierkante inch. Als u klaar bent met invoeren, klikt u op de knop OK.

Stap 4

Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu en klik op de knop Pagina-instelling. Selecteer het gewenste formaat voor de plotter in de Formaat sectie. Klik op de vervolgkeuzemenuknop Papierformaat en selecteer het gewenste formaat.

Stap 5

Klik op de knop "Afdrukken" en controleer of de plotter is ingesteld als de printer. Klik op de vervolgkeuzemenuknop "Pagina's en kopieën" en stel deze in op "Afdrukopties". Stel de optie Modus in op Automatisch en zorg ervoor dat de schuifregelaar is ingesteld op Kwaliteit.

Stap 6

Klik op de vervolgkeuzemenuknop Mediatype en selecteer het type papier dat u gebruikt. U kunt Normaal of een andere optie selecteren, afhankelijk van het type en de dikte van het papier dat u gebruikt. Klik op "Afdrukken" en de plotter begint met het afdrukken van uw document. Ga naar de volgende stap om uw presentatiedia's af te drukken.

Stap 7

Open PowerPoint en selecteer het presentatiebestand dat u naar de plotter wilt afdrukken.

Stap 8

Klik op Bestand in het menu en vervolgens op de knop Pagina-instelling. Stel "Diagrootte" in op "Aangepast". Stel waarden in voor Breedte en Hoogte. Selecteer Liggend voor de oriëntatie van de dia's. Klik OK.

Stap 9

Klik op "Bestand" in de menubalk en vervolgens op de knop "Afdrukken". Selecteer de gewenste printer en klik op de knop Eigenschappen. Selecteer een Liggende afdrukstand voor de lay-out en klik vervolgens op de knop Geavanceerd. Voor Papier/Uitvoer selecteert u Aangepast paginaformaat en klikt u op de knop Paginaformaat wijzigen. Voer waarden in voor Breedte en Hoogte. Selecteer Korte zijde eerst voor Papierinvoerrichting. Klik op OK als u klaar bent. Klik op "Afdrukken" en de plotter begint de dia's af te drukken.

Aanbevolen: