Hoe De Validatie Van Een Vkontakte-account Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Validatie Van Een Vkontakte-account Te Verwijderen?
Hoe De Validatie Van Een Vkontakte-account Te Verwijderen?

Video: Hoe De Validatie Van Een Vkontakte-account Te Verwijderen?

Video: Hoe De Validatie Van Een Vkontakte-account Te Verwijderen?
Video: How to Delete your VK Account 2024, Mei
Anonim

Het onverwacht verschenen accountvalidatievenster bij het openen van uw pagina op het sociale netwerk "Vkontakte" suggereert dat de pagina is gehackt of dat de computer is geïnfecteerd met een virus. Bel echter niet meteen de meester of raak in paniek. Met behulp van de accountvalidatiefunctie beschermt het sociale netwerk Vkontakte de persoonlijke gegevens van zijn gebruikers en is het een gebruikelijke procedure voor wachtwoordherstel. Maar valse validatieverzoeken komen voor en deze situatie is het waard om in detail te bekijken.

Accountvalidatie verwijderen
Accountvalidatie verwijderen

Wat is accountvalidatie?

Om te registreren in het sociale netwerk "Vkontakte", om het wachtwoord of de bijnaam te wijzigen, vraagt de VK-administratie om het telefoonnummer waaraan de pagina is gekoppeld. Als het wachtwoord wordt gewijzigd of onjuist is ingevoerd, wordt een sms-bericht met een code naar dit nummer verzonden, wat zal helpen om de gebruikersgegevens te herstellen. Heel lang geleden werd deze procedure verplicht en is bedoeld om gebruikers te beschermen tegen fraudeurs, lekken van geld en de gevolgen van virussen. Het validatievenster mag geen regels bevatten waarin sms-berichten moeten worden ingevoerd, evenals aanbiedingen om deze sms naar een willekeurig nummer te sturen. Validatie is geen virus, maar eerder een tool voor profielbescherming en een volledig gratis functie.

Maar onder het mom van accountvalidatie kunnen fraudeurs hun acties verhullen, of het kan een teken zijn van een kwaadaardig virus. Het eerste dat u moet waarschuwen, is een verzoek om uw gegevens (login, wachtwoord, enz.) via sms. De Vkontakte-administratie doet dit nooit. Het is een virus!

Hoe te controleren of VK-accountvalidatie een virus is?

De eenvoudigste manier om er zeker van te zijn dat er een virus op een pagina actief is, is door te proberen toegang te krijgen tot het sociale netwerk via een ander apparaat, zoals een tablet of smartphone. Als de pagina wordt geopend en er verschijnen geen vensters met een validatieverzoek, dan heeft het virus uw account gekozen vanwege zijn schadelijke acties.

Als er geen andere apparaten bij de hand zijn, kan de controle vanaf uw computer worden uitgevoerd via een anonimiseringsfunctie, bijvoorbeeld https://cameleo.ru. Met deze link kan anoniem door de vk.com-site worden gebladerd. Gratis toegang tot uw pagina bevestigt in dit geval nogmaals dat twijfelen overbodig is, er is een virus in de computer terechtgekomen. Hij kan om verschillende redenen verschijnen. U kunt een virus "vangen" door verschillende computerprogramma's of games op internet te downloaden en door dubieuze, niet-geverifieerde links en sites te bezoeken.

Hoe het "accountvalidatie" -virus "VKontakte" te verwijderen

In de regel schenden virussen die als gids voor andere sites dienen, vaak frauduleus, toegang weigeren of zich verbergen onder het mom van accountvalidatie, het hosts-bestand. Hoogstwaarschijnlijk zal het handmatig moeten worden bewerkt. Maar probeer allereerst te "behandelen" met antivirusprogramma's. De hulpprogramma's Dr. Web Curelt en AVZ zijn effectief. In de meeste gevallen zullen ze het virus kunnen herkennen en zullen ze moeten proberen het te verwijderen. Vervolgens moet u uw computer opnieuw opstarten en opnieuw proberen Vkontakte in te voeren.

Als de antivirusprogramma's niet helpen, kunt u proberen het hosts-bestand te wissen of te verwijderen. Het bevindt zich in C: / Windows / system32 / Drivers / Etc. Nadat u onnodige regels erin hebt verwijderd, moet u de opgeschoonde versie van het bestand opslaan en uw computer opnieuw opstarten.

Het kan ook gebeuren dat de bovenstaande acties nutteloos zijn en dat accountvalidatie nog steeds de toegang tot de Vkontakte-site blijft belemmeren. Dit betekent dat alles veel serieuzer is dan het op het eerste gezicht lijkt, en een ervaren wizard of herinstallatie van het Windows-besturingssysteem zal het probleem helpen oplossen.

Aanbevolen: