Hoe Een Virus Van Een Flashstation Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus Van Een Flashstation Te Verwijderen
Hoe Een Virus Van Een Flashstation Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Van Een Flashstation Te Verwijderen

Video: Hoe Een Virus Van Een Flashstation Te Verwijderen
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, April
Anonim

De dagen dat pc-gebruikers veel magnetische diskettes en laserdisks gebruikten om informatie op te slaan, liggen steeds verder weg. De tijden zijn veranderd en donderende cd's zijn vervangen door een compact flashstation waarmee je bestanden kunt opslaan en digitale informatie in grote hoeveelheden kunt uitwisselen. Maar om uw computer of die van iemand anders niet te infecteren met gevaarlijke inhoud, moet u weten hoe u een virus van een flashstation verwijdert.

Hoe een virus van een flashstation te verwijderen
Hoe een virus van een flashstation te verwijderen

Noodzakelijk

  • - antivirusprogramma,
  • - opdrachtregel.

instructies:

Stap 1

Steek de flashdrive in de USB-aansluiting van uw pc of laptop. Deze connector ziet eruit als een klein gaatje met een embleem in de vorm van een boomachtig blokschema. Daarna verschijnt in de rechterbenedenhoek van het bureaublad, naast de tijd, een kleine snelkoppeling voor het nieuwe apparaat. Ook in het midden van het bureaublad is er een servicevenster "Autostart" met een handige schuifbalk. Let niet op deze vensters en inscripties, want u kunt een virus alleen snel van een flashstation verwijderen via de map "Deze computer". Zoek het pictogram Deze computer op uw bureaublad. Meestal lijkt het op een computerbeeld.

Stap 2

Open deze map. Daarin vindt u een lijst met het hoofdsysteem, persoonlijke en archiefmappen - "Lokaal station C", "Drive D" (beheerdersdocumenten), "DVD RW-station F", enz. Nadat de flashdrive op de computer is aangesloten, wordt een andere snelkoppeling aan deze lijst met mappen toegevoegd - een nieuw apparaat. Meestal wordt het aangeduid met één Latijnse letter "H", "G" of "E" (andere opties zijn ook mogelijk). Bovendien kan het Engelse opschrift van de fabrikant worden aangegeven, bijvoorbeeld - "KINGSTON". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de USB-stick. Selecteer 'Scannen met antivirussoftware' in de lijst met opdrachten die verschijnt.

Stap 3

Vervolgens begint het besturingssysteem de flashdrive op virussen te diagnosticeren. Deze procedure zal enige tijd in beslag nemen, in verhouding tot de hoeveelheid informatie die op de flashdrive is opgeslagen. Als het schadelijke software detecteert, zal het antivirussysteem u vragen het gevaarlijke bestand te desinfecteren, in quarantaine te plaatsen of te verwijderen. Kies de juiste optie, afhankelijk van de situatie, d.w.z. als het niet kan worden genezen, is het beter om in quarantaine te plaatsen of volledig te verwijderen.

Stap 4

Heel vaak worden verwisselbare schijven geïnfecteerd door het Autorun.exe-virus. Het kan zichzelf vermommen als een programmamap en wanneer het wordt geopend, raakt het geïnfecteerd met gevaarlijke inhoud. Verder verspreidt het virus zich snel naar alle andere flashdrives, schijven en computers die in contact komen met deze computer. De flashdrive stopt mogelijk met openen en er worden onbegrijpelijke tekens weergegeven in het contextmenu. U kunt het autorun-virus verwijderen met behulp van goede antivirusprogramma's - "Kaspersky Internet Security", "ESET NOD32", "Dr. Web" en andere, of met behulp van de opdrachtregel.

Aanbevolen: