Opstartprogramma's Verwijderen

Inhoudsopgave:

Opstartprogramma's Verwijderen
Opstartprogramma's Verwijderen

Video: Opstartprogramma's Verwijderen

Video: Opstartprogramma's Verwijderen
Video: opstartprogramma's in en uitschakelen 2024, April
Anonim

Het automatisch starten van programma's bij het laden van een profiel is een handige functie die is geïmplementeerd in moderne besturingssystemen. Zelfs zo'n handig hulpmiddel kan echter bepaalde ongemakken veroorzaken. Het feit is dat de principes van het installeren van software in Windows de mogelijkheid bieden om programma's aan de opstartlijst toe te voegen zonder medeweten van de gebruiker. Dat is de reden waarom gebruikers vrij vaak, na het installeren van de applicatie en vervolgens opnieuw opstarten, op zoek gaan naar een antwoord op de vraag hoe autorun-programma's te verwijderen. Dit is niet moeilijk om te doen.

Opstartprogramma's verwijderen
Opstartprogramma's verwijderen

Noodzakelijk

Rechten om het Windows-register te bewerken. Register-editor regedit

instructies:

Stap 1

Verwijder programma's uit de opstartmap. Klik op de knop "Start" op de taakbalk, open het menu met een lijst met programma's, selecteer "Opstarten", zoek de snelkoppeling van het programma dat u wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling. Selecteer "Verwijderen". Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op de knop "Ja".

Stap 2

Start Register-editor. Klik op de knop "Start". Selecteer in het menu dat verschijnt het item "Uitvoeren …". Het dialoogvenster "Programma uitvoeren" wordt weergegeven. Voer in het veld "Openen" van dit dialoogvenster de tekenreeks "regedit" in. Klik op de knop "OK".

Stap 3

Verwijder programma's van de opstartlijst voor alle gebruikers. Open de registersleutel "HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Run" door de takken van de boom aan de linkerkant van het toepassingsvenster opeenvolgend uit te vouwen. Markeer het gedeelte 'Uitvoeren'. Zoek in de lijst met opstartprogramma's aan de rechterkant de regel die overeenkomt met de toepassing die u uit autorun wilt verwijderen. Markeer deze regel in de lijst. Druk op de Del-knop of klik met de rechtermuisknop op de regel en selecteer "Verwijderen" in het contextmenu.

Stap 4

Verwijder programma's uit de autorun-lijst van de huidige gebruiker. Open de registersleutel "HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Run". Net als bij het vorige punt, verwijdert u de registerinstellingen die verantwoordelijk zijn voor het starten van programma's.

Aanbevolen: