Opstartprogramma's Uitschakelen In Windows

Inhoudsopgave:

Opstartprogramma's Uitschakelen In Windows
Opstartprogramma's Uitschakelen In Windows

Video: Opstartprogramma's Uitschakelen In Windows

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Opstarttoepassingen uitschakelen in Windows 10 2023, Februari
Anonim

Wanneer het Windows-besturingssysteem opstart, worden sommige services en toepassingen automatisch geladen. Soms is dit handig - u hoeft niet zelf naar opstartbestanden in verschillende mappen te zoeken. Maar in bepaalde gevallen belemmert het het werk. Er zijn verschillende manieren om het automatisch starten van ongewenste programma's bij het opstarten uit te schakelen.

Opstartprogramma's uitschakelen in Windows
Opstartprogramma's uitschakelen in Windows

instructies:

Stap 1

Voer het programma uit waarvoor u automatisch laden wilt uitschakelen. Roep het instellingenvenster op in het menu en zoek de optie die verantwoordelijk is voor autorun. Het is vaak te vinden op een tabblad met basis (algemene) parameters. Haal het vinkje weg bij "Opstarten bij opstarten van Windows" en sla de nieuwe instellingen op door op OK of Toepassen te klikken.

Stap 2

Als er geen optie is om automatisch downloaden uit te schakelen via de applicatie-instellingen, of als er te veel programma's in autostart zijn, gebruik dan een andere methode. Open het menu Start en zoek de map Opstarten. Verwijder alle onnodige applicaties door met de rechtermuisknop op elke applicatie te klikken en de opdracht "Verwijderen" te kiezen in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3

Er is ook nog een andere optie. Open de map "Mijn Computer" op de schijf met het geïnstalleerde systeem, ga naar de map Documenten en Instellingen \ Gebruikersnaam \ Hoofdmenu \ Programma's \ Opstartmap en verwijder de snelkoppelingen van alle ongewenste programma's. Toepassingen worden niet geladen de volgende keer dat u Windows start.

Stap 4

De volgende manier: open het venster "Uitvoeren" via het menu "Start" of via de Win + R-sneltoets en voer de opdracht msconfig in het veld in. Er wordt een nieuw venster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Opstarten" en verwijder de markeringen uit de velden van onnodige programma's. Pas de nieuwe instellingen toe. Start uw computer indien nodig opnieuw op.

Stap 5

U kunt programma's verwijderen vanaf het opstarten en via het register. Typ regedit in het venster Uitvoeren en zoek HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run (voor de huidige gebruiker) of HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run (voor alle gebruikers). Bekijk de lijst en verwijder onnodige applicatieadresregels.

Stap 6

U kunt ook speciale programma's gebruiken zoals CCleaner of Autoruns. In dergelijke toepassingen is het mogelijk om met één muisklik de lijst met programma's en services die in opstart zijn te openen. U hoeft alleen de noodzakelijke / onnodige applicaties te markeren met een markering of ze in / uit te schakelen met behulp van de daarvoor bestemde knop.

Populair per onderwerp