Opstartprogramma's Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Opstartprogramma's Uitschakelen
Opstartprogramma's Uitschakelen

Video: Opstartprogramma's Uitschakelen

Video: Opstartprogramma's Uitschakelen
Video: opstartprogramma's in en uitschakelen 2024, April
Anonim

Tijdens de installatie vragen sommige programma's de gebruiker niet of ze moeten starten wanneer de computer opstart. En soms vergeten gebruikers zelf deze vraag uit te vinken. Op de een of andere manier moet u op de een of andere manier een aantal programma's verwijderen bij het opstarten.

Opstartprogramma's uitschakelen
Opstartprogramma's uitschakelen

instructies:

Stap 1

Dit kan op verschillende manieren. De allereerste is om naar het programma te gaan waarin je geïnteresseerd bent en je grondig te verdiepen in de instellingen. Er zal zeker een inscriptie zijn zoals "Begin bij het opstarten van het systeem". Het nadeel van deze methode is dat er veel instellingen zijn in complexe programma's, waardoor je lang moet zoeken.

Stap 2

Een andere manier is om in de map Opstarten te kijken, die zich in Start - Programma's bevindt. Toegegeven, moderne programma's gebruiken niet zo'n eenvoudige manier en meestal is deze map leeg.

Stap 3

De derde manier is om het msconfig-programma uit te voeren (Start - Uitvoeren - msconfig). Hier, op het tabblad "Opstarten", kunt u zien wat er precies wordt geladen wanneer u uw computer aanzet. Kies wat je niet nodig hebt, schiet op kauwen en laat je overweldigen.

Stap 4

De meest sluwe programma's (inclusief virussen) worden echter in het register geregistreerd en zitten daar stil, zodat niemand ze vindt. Om ze te vinden, voer je de register-editor uit (Start - Uitvoeren - regedit). Wees voorzichtig en probeer niets aan te raken waar u niet zeker van bent. dit kan het systeem beschadigen. Autostart bevindt zich in verschillende takken van het register, dus het is de moeite waard om ze allemaal te controleren [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun] - dit is de hoofdsectie, dit is waar alle programma's worden uitgevoerd na het inloggen.] - deze sectie bevat voornamelijk foutopsporingsmodules die door verschillende programma's worden gebruikt. Net als in de vorige branch worden ze één keer gestart en vervolgens verwijderd. [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun] - deze branch is vergelijkbaar met de eerste, maar alleen verantwoordelijk voor het huidige account. [HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersion, maar hetzelfde voor de tweede. programma's die starten voordat de gebruiker zich aanmeldt [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRunServicesEenmaal programma's weet u precies wat er voor u wordt geladen. Vergeet niet om het register op te slaan nadat u wijzigingen hebt aangebracht.

Aanbevolen: