Opstartprogramma's Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Opstartprogramma's Uitschakelen?
Opstartprogramma's Uitschakelen?

Video: Opstartprogramma's Uitschakelen?

Video: opstartprogramma's in en uitschakelen 2022, December
Anonim

Tijdens het werken met het besturingssysteem groeit de systeemdatabase. Dit komt door het grote aantal geïnstalleerde programma's, soms zelfs overbodig. Een toename van de registerbasis leidt tot schijffragmentatie, wat leidt tot een trage werking wanneer het besturingssysteem een ​​specifieke sleutel uit het Windows-register vraagt. Om RAM vrij te maken bij gebruik van het besturingssysteem, wordt een methode gebruikt om de opstartlijst te wissen.

Opstartprogramma's uitschakelen?
Opstartprogramma's uitschakelen?

Het is nodig

Systeemhulpprogramma MSConfig

instructies:

Stap 1

Als u de opstartlijst laadt en alle items bekijkt die erin staan, vindt u mogelijk enkele programma's die niet hoeven te worden gestart tijdens het opstarten van het besturingssysteem. Deze programma's omvatten: alle spelers, hulpprogramma's voor het bijwerken van flash-applicaties, add-ons voor browsers en sommige programma's, detectoren van aangesloten apparaten, enz. Daarom kan meer dan de helft van het opstartbesturingssysteem dat langer dan zes maanden op een computer is geïnstalleerd, veilig worden verwijderd.

Stap 2

Om onnodige opstartitems te verwijderen, kunt u de software gebruiken die verantwoordelijk is voor het weergeven van de opstartlijst van uw systeem. Nu zijn er een groot aantal van dergelijke programma's. Er zijn gratis programma's en er zijn betaalde. Deze 2 categorieën verschillen niet veel in de functionaliteit van het programma. Om te zien dat er veel van dergelijke programma's zijn, typt u de zin "Startup Manager" in een zoekmachine.

Stap 3

Het is niet nodig om een ​​gespecialiseerd programma te downloaden om de opstartlijst te bewerken. Voor elke gebruiker is het systeemhulpprogramma MSConfig voldoende. Het wordt meegeleverd met het Windows-besturingssysteem. U kunt het op de volgende manier uitvoeren: klik op het menu "Start" - het item "Uitvoeren" - voer "msconfig" in.

Stap 4

Het hoofdprogrammavenster verschijnt. Ga naar het tabblad Opstarten. Op dit tabblad heb je een lijst met programma's die samen met het opstarten van het besturingssysteem worden gestart. Deselecteer de programma-items die u niet wilt downloaden. Klik op Toepassen.

Stap 5

Het programmavenster zal verdwijnen. Er verschijnt een nieuw dialoogvenster waarin staat dat alle wijzigingen alleen van kracht worden bij opnieuw opstarten. U heeft de keuze uit 2 opties:

- reboot (nu genieten van het snel laden van het besturingssysteem);

- afsluiten zonder opnieuw op te starten (uitstellen voor later).

Populair per onderwerp