Hoe XML Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe XML Te Bekijken
Hoe XML Te Bekijken

Video: Hoe XML Te Bekijken

Video: Hoe XML Te Bekijken
Video: What is XML | XML Beginner Tutorial | Learn XML with Demo in 10 min 2024, Mei
Anonim

De Excel-toepassing in de Microsoft Office-suite biedt de gebruiker de mogelijkheid om goed gevormde XML-bestanden te bekijken, internetquery's naar hun gegevensbronnen te maken en informatie op te slaan in de vorm van XML-tabellen.

Hoe XML te bekijken
Hoe XML te bekijken

Noodzakelijk

Microsoft Office-Excel

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u het belangrijkste verschil tussen XML en HTML begrijpt - de eerste is voor het beschrijven van de inhoud van een document, terwijl de laatste voor het beschrijven van de weergave is. Over het algemeen is het XML-formaat een methode om op een bepaalde manier georganiseerde informatie in een tekstdocument te plaatsen om ervoor te zorgen dat de geselecteerde gegevens door verschillende programma's herkenbaar zijn. Het onbeperkte gebruik van veranderlijke tags in dit formaat is bedoeld om de mogelijkheid te bieden om informatie tussen programma's te definiëren, over te dragen en te interpreteren. Met documentstijlbladen kunt u geselecteerde informatie transformeren volgens de instructies die ze bevatten en mogelijke opmaakmethoden definiëren.

Stap 2

Bekijk het gewenste XML-document in Excel zonder gebruik te maken van een stylesheet. Deze optie resulteert in een lineaire weergave van gegevens in de vorm van een tabel, bestaande uit headers, die XML-tags zijn, en regels met de bijbehorende informatie. Het hoofdknooppunt van het bestand, het eerste element van het document, wordt in deze variant de kop van de hele tabel en alle resterende tags zijn alfabetisch gerangschikt. Elke rij van zo'n tabel is uniek en wordt niet herhaald.

Stap 3

Het gebruik van gekoppelde stylesheets omvat het kiezen van de methode voor het weergeven van documentgegevens. Zorg ervoor dat u een tag gebruikt met de waarde?Xmlversion = "1.0"? om een XML-bestand dat in een andere toepassing is gemaakt, te kunnen bekijken. Als de opgegeven tag niet wordt gebruikt, wordt een tekstversie van het geselecteerde document weergegeven.

Stap 4

Vouw het menu "Gegevens" van het bovenste servicepaneel van het Excel-venster uit om het vereiste webverzoek te maken en selecteer het item "Externe gegevens importeren". Gebruik de subopdracht Create Web Request en voer de details in.

Aanbevolen: