Hoe Lopende Processen Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Lopende Processen Te Bekijken
Hoe Lopende Processen Te Bekijken

Video: Hoe Lopende Processen Te Bekijken

Video: Hoe kun je het beste leren? 2022, December
Anonim

Als uw computer plotseling hard begint te werken en lang nadenkt, zal deze vastlopen, dit betekent dat er te veel processen tegelijkertijd in uw besturingssysteem draaien. Om de huidige lopende processen te controleren, heeft het besturingssysteem een ​​handig "Taakbeheer"-programma of Taakbeheer.

Hoe lopende processen te bekijken
Hoe lopende processen te bekijken

Het is nodig

  • - een computer;
  • - toegang tot de taakbeheerder.

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de onderste werkbalk, die meestal de geminimaliseerde vensters van uw programma's groepeert. Selecteer in het menu dat verschijnt de optie "Start Taakbeheer". U kunt ook op de toetsencombinatie ALT + CTRL + DELETE drukken. Dit is de standaardmanier om de Task Manager-service aan te roepen. U kunt deze service op elk moment oproepen en alle programma's, processen sluiten, de prioriteit verhogen.

Stap 2

Zoek naar het tabblad "Processen" en ga ernaartoe. Het geeft een lijst weer van alle processen die op het moment van gebruik op uw systeem draaien. Dit kunnen speciale diensten zijn voor het werken aan het netwerk, applicatieprocessen, systeemprocessen en natuurlijk virussen. Verticale kolommen houden bij hoeveel geheugen en processorprestaties ze gebruiken. Klik op het tabblad "Afbeeldingnaam" en de hele lijst wordt alfabetisch opnieuw gerangschikt.

Stap 3

Kies bekende processen. Dit zijn de afgekorte namen van uw programma's. Bij twijfel toont de meest rechtse kolom de volledige naam van het programma van het huidige proces.

Stap 4

Voer de gewenste actie op het proces uit in de manager. Meestal moeten we de uitvoering van een programma beëindigen en de systeembronnen die het absorbeert vrijgeven. Houd er rekening mee dat het programma dat dit proces heeft gestart, abnormaal wordt afgesloten en dat de gegevens (of documenten) niet worden opgeslagen.

Stap 5

Taakbeheer geeft een compleet beeld van wat er op uw computer gebeurt. Als u de uitvoerbare processen leert begrijpen, leert u hoe u de systeembronnen van uw besturingssysteem kunt beheren. U moet echter niet te veel in deze sectie duiken, omdat u belangrijke processen kunt uitschakelen die nodig zijn voor de volledige werking van de computer.

Populair per onderwerp