Hoe De Temperatuur In Bios Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur In Bios Te Bekijken
Hoe De Temperatuur In Bios Te Bekijken

Video: Hoe De Temperatuur In Bios Te Bekijken

Video: Hoe De Temperatuur In Bios Te Bekijken
Video: How To Monitor Your GPU and CPU Temperature [Simple Guide] 2024, April
Anonim

Tijdens de werking van de computer worden belangrijke componenten zoals de processor en het moederbord verwarmd. Daarom zijn effectieve koeling en regelmatige controle van de temperatuur in de systeemeenheid noodzakelijke voorwaarden voor het functioneren van een pc. Gemeten door speciale sensoren, kunnen de temperatuurgegevens door verschillende programma's worden uitgelezen. Ook het Basis Input/Output Systeem (BIOS) ontvangt deze gegevens. U kunt de temperatuur in het BIOS vinden op het moment dat u uw computer opstart. Om dit te doen, gaat u gewoon naar het BIOS en opent u de juiste sectie.

Hoe de temperatuur in bios te bekijken
Hoe de temperatuur in bios te bekijken

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Als de computer al is ingeschakeld, start u het herstartproces vanuit het menu "Start" - "Zet de computer uit" - "Herstart".

Stap 2

Ga naar BIOS. Om dit te doen, drukt u aan het begin van de download voor de eerste keer een paar seconden na het inschakelen van de pc op de toets "Verwijderen" op het toetsenbord. Voor sommige BIOS-versies moet u op de toets "Esc" of "F8" drukken. Er verschijnt een interactieve BIOS-shell op het beeldscherm. In eerste instantie bevindt u zich in de eerste sectie "Hoofd".

Stap 3

Ga naar het gedeelte "Power". Dubbelklik hiervoor op de linkerpijltoets op uw toetsenbord. Het actieve venster wordt naar twee tabbladen verplaatst. Het scherm geeft informatie weer over het systeemvermogen, waar de temperatuur wordt weergegeven in het BIOS.

Stap 4

Selecteer in het venster het item "Hardware Monitor" Verplaats hiervoor de cursor met de pijl-omlaag naar deze regel en druk op "Enter".

Stap 5

In het volgende venster dat wordt geopend, zullen de eerste twee items de gewenste systeemparameters weergeven. Het item "CPU-temperatuur" toont de temperatuur van de processor, "MB-temperatuur" - de temperatuur van het moederbord of moederbord. Sluit het BIOS af door op de Esc-toets te drukken.

Aanbevolen: