Hoe Avchd . Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Avchd . Te Bekijken
Hoe Avchd . Te Bekijken

Video: Hoe Avchd . Te Bekijken

Video: Hoe Avchd . Te Bekijken
Video: How to Convert, Import, and Edit AVCHD Files for Premiere/Final Cut/iMovie (The Right Way) 2024, Maart
Anonim

AVCHD is een high-definition videoformaat. Meestal staat de afkorting AVCHD voor camcorders die video in dit formaat kunnen opnemen. Het kan zowel op een computer als op een tv worden bekeken, maar alleen als er speciale apparatuur is en deze apparatuur aan bepaalde technische normen voldoet.

Hoe avchd. te bekijken
Hoe avchd. te bekijken

Het is nodig

  • - een computer;
  • - TV met ondersteuning voor Full HD;
  • - camcorder met ondersteuning voor high-definition video (AVCHD);
  • - K-Lite Codec Pack.

instructies:

Stap 1

Om AVCHD-video op een tv te kunnen bekijken, moet deze Full HD ondersteunen. Het heeft ook USB-ondersteuning nodig. Conventionele dvd-spelers ondersteunen deze standaard niet. Sluit de camcorder aan op de USB-poort van de tv om te bekijken. Selecteer de flashdrive van de camera in het menu. Zoek daarna de gewenste video op de geheugenkaart en zet deze aan. De video wordt afgespeeld op de tv.

Stap 2

U kunt video's die in dit formaat zijn opgenomen ook bekijken met een computer. Hiervoor is het wenselijk om een pc te hebben met minimaal 3 GHz, één gigabyte RAM, een discrete videokaart en een dual-core processor. Over het algemeen geldt dat hoe krachtiger uw computer is, hoe groter de kans is dat video's van dit formaat normaal worden afgespeeld.

Stap 3

Het eerste dat u hoeft te doen, is het videobestand naar uw computer kopiëren. De camcorder moet worden geleverd met een USB-kabel en een softwareschijf. Installeer deze software. Sluit de camera aan op uw computer. Kopieer video van geheugenkaart naar een willekeurige map. U hoeft niets te converteren, u hoeft alleen het videobestand naar de harde schijf van uw pc over te zetten.

Stap 4

Om de video te bekijken, moeten ook alle codecs op de computer zijn geïnstalleerd. Als u nog niet eerder codecs hebt geïnstalleerd, moet u deze op internet zoeken, downloaden en installeren. Het meest populaire codec-pakket wordt het K-Lite Codec-pakket genoemd. Het is gemakkelijk te vinden op internet, het wordt absoluut gratis verspreid. U dient de laatste versies te downloaden, rekening houdend met het type besturingssysteem. Houd naast de versie van het besturingssysteem ook rekening met de bitness ervan.

Stap 5

Dit videoformaat wordt op de gebruikelijke manier afgespeeld. De set van de bovengenoemde codecs bevat de Media Player Classic. Hiermee kun je AVCHD-video afspelen.

Aanbevolen: