Een Opstartbare Schijf Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Schijf Maken
Een Opstartbare Schijf Maken

Video: Een Opstartbare Schijf Maken

Video: Een Opstartbare Schijf Maken
Video: Opstartbare USB maken - create bootable USB 2024, April
Anonim

Sommige programma's zijn specifiek ontworpen om in de DOS-omgeving te werken. Om de hulpprogramma's te kunnen uitvoeren voordat u naar het Windows-besturingssysteem gaat, moet u een opstartdiskette maken.

Een opstartbare schijf maken
Een opstartbare schijf maken

Noodzakelijk

  • - Iso-bestand branden;
  • - Nero Burning Rom.

instructies:

Stap 1

Om het gemakkelijker te maken om een opstartbare schijf te maken, is het beter om een ISO-image van zijn tegenhanger te gebruiken. Download de afbeelding in het gewenste formaat. Als u niet van plan bent om er extra bestanden aan toe te voegen, gebruik dan het programma Iso File Burning. Het is zeer eenvoudig te bedienen, wat het erg handig maakt. Voer dit programma uit en plaats een lege dvd in uw drive.

Stap 2

Selecteer in de kolom "ISO-pad" de gedownloade afbeelding die u op schijf wilt branden. Geef in de kolom "Drive" de dvd-rom aan waarin u de lege schijf hebt geïnstalleerd. Kies een acceptabele schrijfsnelheid en klik op de knop "ISO branden". Bevestig de start van het branden en wacht tot er een venster verschijnt met informatie over de succesvolle voltooiing van dit proces.

Stap 3

Als u de brandparameters in meer detail wilt aanpassen of de schijfinhoud wilt aanpassen, installeer dan het programma Nero Burning Rom en start het. Selecteer in het snelmenu DVD-Rom (Boot). Als u met andere functies werkt, wordt de multiboot-schijf mogelijk niet correct gemaakt.

Stap 4

Klik op de knop Nieuw en ga naar het tabblad ISO. Selecteer de voorbereide schijfkopie. Stel je opname-opties in door een snelheid en verschillende limieten te kiezen. Voeg de gewenste gegevens toe aan de lijst met opnamebestanden. Klik op de knop "Opnemen" en bevestig de start van deze bewerking. Nadat het branden met succes is voltooid, controleert u de opgenomen gegevens. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op en stelt u de opstartprioriteit in op dvd-station.

Stap 5

Als u het Nero-programma niet wilt installeren, wijzigt u de inhoud van de afbeelding met behulp van de beschikbare archiver of bestandsbeheerder. Verwijder in geen geval de opstartbestanden uit de afbeelding. Dit zal ertoe leiden dat u de schijf niet kunt starten voordat u het besturingssysteem hebt ingevoerd. In dit geval is het beter om een aparte map in de afbeelding te maken en alle benodigde gegevens daar te plaatsen.

Aanbevolen: